Seks & relaties / Relaties
Relaties

Charlotte: 'Mijn ex is een crimineel en ik ben doodsbang voor hem'

Reageer8 0

Je bent verliefd, zwanger en gelukkig. En opeens wordt de liefde van je leven uit je leven getrokken: hij moet de gevangenis in, voor minstens een halfjaar. Het overkwam Charlotte. “Ik ben nu doodsbang voor hem.”

“Mark en ik hebben elkaar via het internet ontmoet. Niet via een datingsite, maar gewoon vriendschappelijk. Tenslotte was ik ook helemaal niet op zoek naar een relatie, maar het overkwam ons gewoon. We bleven een tijdje door chatten en de gesprekken waren heel vrij voor mijn gevoel. Zo hadden we het bijvoorbeeld over onze families, sport, werk, wonen en de toekomst. We hadden het zelfs over onze kinderwens. Ik had hem al een aantal keer gezien via Skype, maar toen ik hem voor het eerst in het echt zag, sloeg de vonk meteen over. Er was meteen een klik." Ze werden snel verliefd, en een serieuze relatie volgde. "Hij was echt fantastisch, de meest charmante man die ik ooit had ontmoet! Hij was de ideale schoonzoon met een bad guy look. Hij hield deuren open, hielp met koken en de afwas, knuffelde mij continu, gaf complimentjes; hij was gewoon geweldig. Maar dat hield al snel op toen we elkaar meer gingen zien…”

 
Een ware hel
“Hij vertelde me dat er in het verleden een aantal dingen was gebeurd. Zo vertelde hij op een vage manier dat hij weleens te maken had gehad met gewelddelicten.” Wat voor gewelddelicten wist Charlotte niet precies, hij deed er altijd vaag over, en zei dat hij er nu vrijwel niks meer mee te maken had. Toch wist ze dat er nog een aantal zaken liep. “Hij was vaak gespannen, veel van huis en pleegde rare telefoontjes. Daarnaast werden we regelmatig verwacht bij de rechtbank. Toch gaf hij mij op de een of andere manier een vertrouwd gevoel. En ik was stapelverliefd op hem, en liefde maakt blind…”
 
Het ‘sprookje’ viel in duigen toen Mark en Charlotte aanwezig waren bij de rechtbank voor de laatste drie zaken waar hij voor moest komen. "Daar kreeg hij te horen dat hij een taakstraf kreeg en een deel voorwaardelijk. Na de zitting verlieten we de rechtszaal om – lichtelijk opgelucht – weer terug naar huis te gaan. Echter werd Mark opgewacht door de parketwachters. Nadat ze zijn gegevens door het systeem hadden gehaald bleek namelijk dat hij nog een straf open had staan. Hij moest nog zo’n 200 dagen de bak in! Terwijl zijn advocaat beweerde dat dit een vergissing moest zijn, knuffelde hij me en fluisterde hij in mijn oor: ‘Komt goed poppetje, ik hou van je.’ Toen gaf hij me een kus en werd hij meegenomen. Ik barstte in tranen uit. Van mij werd verwacht dat ik, zwanger van ons kind, vertrok naar huis. Zonder hem.” Charlotte voelde zich onwijs alleen, verdrietig, boos en wanhopig tegelijkertijd. “Hoe ging ik dit allemaal doen? Helemaal alleen? Met een kindje opkomst… Het voelde als een ware hel waarin ik was beland.” Nadat Charlotte wist van zijn openstaande tul van 200 dagen, bleek dat hij veel had gelogen. Zo was hij betrokken geweest bij veel ernstige geweldsdelicten, maar heeft hij ook mensen afgeperst, bedreigd en mishandeld. “En behalve dat, had hij ook nog onder andere een hoger beroepzaak openstaan waar ik niks vanaf wist.”
 

In de gevangenis
“Toen hij in de gevangenis zat, had ik nog steeds een relatie met hem. We waren toentertijd bijna een jaar samen en ik was op dat moment vier maanden zwanger van hem. Ik hield zielsveel van hem, én ik was zwanger! Dat is de reden waarom ik toen bij hem ben gebleven. Het was geen keus, het was iets wat je op zo’n moment gewoon dóet.” En terwijl de familie van Mark deed alsof zijn gevangenisstraf de normaalste zaak van de wereld was – ‘hij heeft overigens toch al de helft van zijn leven in de gevangenis gezeten’ – wilde de familie van Charlotte niks meer met hem te maken hebben. “Ik heb mijn familie bewust nooit verteld wat er precies is gebeurd, wel weten ze van een aantal kleine zaken en dat hij een kort lontje heeft.” Toch was de familie van Charlotte fel tegen de relatie. “Mij werd verteld dat ik de relatie moest verbreken, en er werd zelfs voorgesteld dat ik de zwangerschap maar moest afbreken. Ik was gek dat ik bij hem bleef, ik verpestte op deze manier mijn hele toekomst.” Charlotte daarentegen wilde de relatie niet verbreken. “Soms schaamde ik me ervoor, dat ik een vriend in de gevangenis had, maar om eerlijk te zijn kreeg ik er in de loop der tijd steeds meer lak aan, ik vond dingen minder erg, of verhemelde ze. Niet alleen voor mijn omgeving, maar ook voor mijzelf. Maar diep van binnen ging ik er echt kapot aan.” Daarom heeft ze, naarmate de maanden verstreken, er ook over nagedacht om een punt achter de relatie te zetten. “Ik vertelde Mark dat ik zo niet meer verder kon, waarop hij mij de grootste dingen beloofde en dat alles anders ging worden. Achteraf heb ik hier natuurlijk niks van gemerkt, maar toen wilde ik het nog wel een kans geven…” 
 
Geweld en bedreigingen 
Na een aantal maanden had Mark zijn straf erop zitten. Inmiddels was Charlotte bevallen en stond Mark weer op vrije voet. “We hadden op dat moment nog geen eigen woning en hij moest mee naar mijn ouders om daar te kunnen verblijven. We hadden afgesproken dat hij geen geweld meer zou gebruiken, en al helemaal niet naar mij toe. Dit deed hij wel. Meteen na zijn vrijlating stond hij alweer tegen me te schreeuwen en binnen drie uur deelde hij de eerste klap weer uit.” Dat was de druppel voor Charlotte. “Toen was het klaar voor mij. Het was voor mij duidelijk dat ik alleen terug ging naar mijn ouders, zonder hem, maar wel met de kleine. Hij was het hier niet mee eens, begon meer geweld te gebruiken en vond dat ik maar 112 moest bellen, maar vertelde daar wel bij dat als ik dat zou doen, hij een familiedrama zou aanrichten.” Helaas werd dat haar vader teveel. De vader van Charlotte werd onwel, moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht en werd opgenomen. “Mark ging compleet door het lint. Hij bedreigde niet alleen mij en mijn zusje, maar ook de verpleging en beveiliging in het ziekenhuis. Hij duwde mij, met de kleine op de arm, op de grond, probeerde ons van de trap te duwen en bedreigde ons wederom met de dood. En waarom? Hij kon het niet hebben dat ik niet met hem meeging. Hij kon niet zonder vrouw en kind verschijnen, want dat was gezichtsverlies. Ik zette hem voor lul.”
 

Doodsbang
Charlotte heeft niet getwijfeld of ze Mark opnieuw moest aangeven. Ze wist alleen niet hoe ze dit ging aanpakken. “Ik wilde niet nog meer levens in gevaar brengen.” Uiteindelijk heeft ze dit met behulp van verschillende instanties die haar konden beschermen gedaan. “Nu zit ik in een veiligheidshuis. Hier bieden ze mij en mijn kind veiligheid en steun aan. Ook krijgen we hulp bij het opnieuw opstarten van een leven. We zitten hier omdat hij en zijn familie en vrienden – want die zijn zo bang voor hem dat ze alles voor hem doen – ons nog steeds bedreigen met de dood en wij daarom dus niet meer veilig zijn. Het is gewoon zo, dat als ze ons kindje of mij in handen krijgen, we dit niet overleven… Ik ben zo ontzettend bang voor hem en zijn omgeving. Ik heb continu nachtmerries en maak me zorgen over de veiligheid van mij en mijn kindje, maar ook over de veiligheid van mijn familie en vrienden.” Charlotte en haar omgeving moeten onder strikte veiligheidsregels en in volle anonimiteit leven. “Familie en vrienden kan ik niet zomaar meer bezoeken en dingetjes als social media zijn geen optie meer.”
 
Mark zit op dit moment weer voor 20 dagen vast en komt de komende 3 maanden ook nog niet naar buiten. Maar met een gerust hart kan Charlotte vanwege Marks vrienden en familie (nog) niet over straat. “Iedereen is bang voor hem en doen uit angst dingen voor hem die ze anders nooit zouden doen. Mark gaat over lijken als het nodig is, en zegt zelf ook een moordenaar te zijn. Hij is de duivel en iedereen moet doen wat hij zegt. Ik hoop dat-ie nooit meer vrijkomt, maar ik ben bang dat dit wel gaat gebeuren. Vertrouwen in het Nederlands rechtssysteem heb ik niet meer. Ik ben doodsbang voor hem, en wil er op dit moment nog niet aan denken wat de gevolgen zijn als hij weer vrij komt."
 
Toekomst
“Ik hoop in de toekomst weer een leuke man te vinden en samen met mijn kindje een onbezorgd leven te kunnen leiden. Ik wil absoluut niks meer met Mark te maken hebben en hoop ook echt dat ik het voor elkaar krijg. Maar voorlopig ga ik voor de rust en toekomst voor mijn kindje en mezelf. Want we zijn er nog lang niet.”

Lees ook onze andere real life-verhalen.

Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar karin@ze.nl o.v.v. real life verhaal.
   
Reageer8 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Anoniem

  Mijn naam is Anastasia en mijn vriend's naam is Raymond, we zijn nu al drie jaar aan het daten, ik hou zoveel van mijn vriendje maar er gebeurde iets heel ergs met me, ik bedroog hem, ik kan niet zeggen hoe het gebeurde en hij vond en was echt boos op me, het was een heel zielige situatie voor ons en hij maakte het uit met me en blokkeerde me op alle sociale media die ik niet eens kon bereiken, dit duurde meer dan twee maanden dat ik bijna verloor mijn gezond verstand. Ik kwam een ​​oude vriend van me tegen die me kennis liet maken met een spell cast, ik heb nooit in spell geloofd, maar ik heb het geprobeerd omdat ik mijn vriendje echt nodig had. Ik nam contact op met Lord Bubuza, de spell speller en deed alles wat hij me vroeg te doen, omdat hij me vertelde dat mijn vriendje binnen een paar uur naar me terug zou komen nadat hij de voorbereiding van de spell had voltooid en 13 uur later belde mijn vriend me en verontschuldigde zich voor iedereen dat is ons overkomen en beloofde nooit meer weg te gaan, wat er ook gebeurt. Ik heb gezworen dat ik de hele wereld zal vertellen wat Lord Bubuza met zijn betovering doet. Neem vandaag nog contact met hem op voor problemen via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Anoniem

  Mijn naam is Anastasia en mijn vriend's naam is Raymond, we zijn nu al drie jaar aan het daten, ik hou zoveel van mijn vriendje maar er gebeurde iets heel ergs met me, ik bedroog hem, ik kan niet zeggen hoe het gebeurde en hij vond en was echt boos op me, het was een heel zielige situatie voor ons en hij maakte het uit met me en blokkeerde me op alle sociale media die ik niet eens kon bereiken, dit duurde meer dan twee maanden dat ik bijna verloor mijn gezond verstand. Ik kwam een ​​oude vriend van me tegen die me kennis liet maken met een spell cast, ik heb nooit in spell geloofd, maar ik heb het geprobeerd omdat ik mijn vriendje echt nodig had. Ik nam contact op met Lord Bubuza, de spell speller en deed alles wat hij me vroeg te doen, omdat hij me vertelde dat mijn vriendje binnen een paar uur naar me terug zou komen nadat hij de voorbereiding van de spell had voltooid en 13 uur later belde mijn vriend me en verontschuldigde zich voor iedereen dat is ons overkomen en beloofde nooit meer weg te gaan, wat er ook gebeurt. Ik heb gezworen dat ik de hele wereld zal vertellen wat Lord Bubuza met zijn betovering doet. Neem vandaag nog contact met hem op voor problemen via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • love2334

  Gelukkig nieuwjaar, iedereen die mijn getuigenis leest, mijn geliefde Jerry heeft het met me uitgemaakt, omdat hij een meisjesnaam Tasha zag, die een dochter was van een rijke zakenman, ik hou van Jerry met heel mijn hart toen Jerry het uitmaakte, ik voelde me als het doden van mijn ik heb hem gebeld om met hem te praten maar hij heeft nooit op mij gereageerd, ik kijk online hoe je je geliefde terug kunt krijgen, dat was toen ik Dr Sacre zag kijken hoe mensen over hem getuigen hoe hij hen helpt hun minnaar terug te brengen dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles, dus hij vertelde me dat mijn geliefde terug zal komen, hij deed de betovering voor mij en mijn geliefde jerry was terug naar mij en we vieren allebei het nieuwe jaar samen dankzij dr. Sacre contact met hem op op e-mail sacretempleofpower@gmail.com of whatsapp hem of bel +2347033155855

  Angelina, Nederland maar woont in de VS.

 • Jenny

  Nou, je leven is inderdaad aardig verwoest. Je hebt fout en FOUT, een man waar je bang voor moet zijn en de rest van je leven via een kind aan vastzit. Vreselijk. Kan me voorstellen dat je verliefd bent en het vergoelijkt, zo gaat dat. Vraag me af of hij voordat je zwanger werd al de eerste klap uitdeelde.

 • Pebbles_says

  Een cursus zelfverdediging met kickboksen en een hele grote hitsige afstelbare hond met gouden implantaten in zijn bek.

 • Anoniem

  hoi kaatje, ik had een eigen huis toen ik zwanger raakte. eigenlijk hadden we niet verwacht dat het zo snel zou lukken. bij mij zou de kans kleiner zijn om zwanger te worden.
  ik heb heel veel doorgevraagd maar op alles had hij weer een antwoord. achteraf nu ik de situatie op een andere manier kan bekijken zie ik meer dingen die ik als signaal had moeten zien. ik heb zelfs zijn strafblad gelezen. maar kwam er onlangs achter dat hij daar stukken uit had gehaald zodat ik niet de volledige waarheid kon lezen.
  Mark is narcistisch, en extreem ook. Hij blijkt zelfs onbehandelbaar en ik realiseer me heel goed dat mijn zoontje, familie en ik door het oog van de naald ben gekropen.

 • Kaatje

  Heftig is het zeker, zo'n jongen zou veel langer de gevangenis in moeten. Ik snap alleen eerlijk gezegd niet waarom je na net een half jaar al besluit aan kinderen te beginnen, terwijl je nog niet eens een eigen woning hebt samen (wat ik begrijp uit dit verhaal). Leer eerst elkaar eens kennen..
  En waarom heb je nooit doorgevraagd naar zijn geheimzinnige telefoontjes, bezoekjes aan de rechtbank, verhalen over zijn gewelddadige verleden etc? Ik zou daar in jouw plaats toch wel heel nieuwsgierig naar zijn.

  Ik hoop in ieder geval dat je deze man niet meer tegen zult komen.

 • -:+:-

  heftig hoor, en het is idd jammer dat het NL'se rechtssysteem zuigt.
  Het is goed van je dat je gelijk ná de eerste mep bent weggegaan, die vent is een psychopaat.
  Had je achteraf gezien mss signalen over 't hoofd gezien dat dit voorkomen had kunnen worden? Het vele liegen, een kort lontje, geheimzinnig gedoe???

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen