Lifestyle / Media
Media

De leukste beroemde internetdieren

Op internet zien we menswezens keer op keer viraal gaan. Maar dieren kunnen er ook wat van. We noemen: chagrijnige koppen trekken of de dikste winterjas ooit dragen. Zien? Meet de leukste beroemde internetdieren!

Wij van Ze wisten het al langer, maar nu hebben we het zwart op wit: dieren zijn hilarisch. Soms zelfs zo, dat ze wereldberoemd worden. Voorbeeldjes? Wij hebben ze. Kijk, en wees gruwelijk jaloers op hun baasjes of verzorgers.
 


Grumpy Cat
Grumpy Cat, wie kent haar niet? Deze chagrijnig ogende dame, die eigenlijk Tardar Sauce heet, is inmiddels zo populair dat er mokken met haar typische koppie erop te koop zijn. In 2012 stond er een foto van haar op Reddit, een site waar bezoekers zelf content kunnen uploaden om die te laten raten. Een aantal Reddit-fans geloofde niet dat de foto van Grumpy echt was, waarop haar baasje, Tabatha Bundesen, haar lieveling op YouTube zette. Vanaf toen ging het hard. Van miss Chagrijn verschenen verschillende memes (plaatjes met een hilarische tekst) en natuurlijk werd er ook een website opgericht. Daar leren we dat onze favoriete kat inmiddels onderwerp van een boek is, een eigen Instagram- en Twitter-account heeft en regelmatig publiekelijke optredens heeft. Of ze trouwens écht zo chagrijnig is? Welnee. Volgens haar eigenaresse is ze de liefste poes ter wereld. Haar koppie ziet er alleen zo uit, omdat Tardar Sauce last heeft van dwerggroei.
 


Lil Bub
Zet Grumpy Cat en katje Lil Bub naast elkaar en je weet niet wat je ziet. Waar Grumpy kijkt of ze je in zes stukken gaat hakken, zorgt Lil Bub ervoor dat je ter plekke smelt. Dit katje is een perma-kitten: ze lijkt blijvend op een kitten. Daarnaast heeft ze verschillende lichamelijke aandoeningen: ze heeft afwijkende voorpootjes en haar bekje kan niet goed dicht, waardoor haar tong eruit blijft steken. Toch is Bub een heel vrolijk, actief katje, en ze heeft een baas die meer dan trots op haar is. Op en top van Bub genieten? Check haar op Instagram of Tumblr en op haar website, waar je ook haar boek en T-shirts met haar kop erop kunt kopen. Daarnaast is Bubbie ook talkshowhost en filmster, dus het kan best dat je haar nog eens op de buis of op het witte doek treft.
 


Boo
Wauw, als we deze hond een dagje op de redactie zouden mogen lenen, zouden we ons werk vijf keer sneller doen. Of eigenlijk niet, want we zouden hem alleen maar willen aaien. Boo is een Pomerian-hondje met gewoonweg het liefste koppie ooit. En daarom is er een Boo-Facebook, zijn er Boo-sloffen en is er een Boo-boek, zoals je op Boo's website kunt zien. Natuurlijk kon een baan als thapmaddel niet uitblijven en Boo poseerde dan ook onder andere voor online boetiek Tobi en voor Operation Smile, een organisatie die geld binnenhaalt voor kindjes met een hazenlip. Go Boo!
 


Darwin
Dit verhaal is eigenlijk een beetje zielig, maar omdat het om een om op te vreten zo lief aapje gaat, vertellen we het toch. Er was eens een babyaapje dat uit de auto van zijn eigenaar ontsnapte en daarna rondzwierf op een IKEA-parkeerterrein in North York (Toronto, Canada). Hij droeg een dikke, warme winterjas en een luiertje en bezoekers van de Zweedse winkel vergaten daardoor prompt dat ze eigenlijk voor een bouwpakket kwamen. Zij postten op verschillende social media foto’s van het aapje en binnen no time was Darwin, want zo heet hij, beroemd onder de naam 'IKEA Monkey'. Uiteindelijk werd hij in de IKEA in een hoek gedreven en nam de dierenbescherming de zorg voor Darwin verder op zich. De eigenaar van Darwin wil hem graag terug, maar meer dan een boete heeft zij nog niet mogen ontvangen. En Darwin zelf? Die zit in een opvang en vermaakt zich met zijn maatje Curious George: een knuffelaap waarover hij zich helemaal ontfermt. Zo doet hij ‘m in bad en laat hij zien waar George kan drinken. Veeg ons op. Van Darwin op de hoogte blijven? Je vindt ‘m op Facebook (deze pagina is wel opgericht door zijn baasje), en als er nieuws is, besteden verschillende online media aandacht aan hem.
 


Eddie
O my. Dit is Eddie, de zee-otter die ontstekingen heeft aan zijn ellebogen (hij heeft artritis) en basketbal heeft leren spelen om zijn gewrichten soepel te houden. Bal na bal gooit hij met zijn tanige pootjes door de ring, wat het cutenessalarm bij zowel bezoekers van Oregon Zoo (Portland, Verenigde Staten) als YouTube-kijker keihard af laat gaan. Eddies kunsten zijn ook bij nieuwsmakers niet onopgemerkt gebleven: verschillende media, van DailyMail tot Huffington Post, schreven over deze sportieve otter. Zien hoe Edje als een basketbalt als een baas? Klik hier!

Welk beroemd internetdier vind jij 't leukst?

Beeld: WeHeartIt & Pinterest