Verzamelwoede: Tineke heeft meer dan 100 jurkjes

Mode & trends door Marleen_S

Noem het een tic, een verslaving of misschien zelfs een obsessie: you can’t stop love. Of je nu een uitpuilende sieradenkist hebt of honderd verschillende nagellakjes, je houdt van je verzameling. Tineke ook, zij verzamelt jurkjes.

 
In onze nieuwe rubriek Verzamelwoede nemen we een verzameling van een leZeres eens goed onder de loep. Van postzegels tot pumps. Wat verzamelt ze, hoe vol staan haar IKEA-kasten en waarom is ze ooit begonnen? Tineke van mysuperweetlife.com weet precies waar haar voorliefde voor jurkjes vandaan komt. “Vanaf kleins af aan ben ik al gek op jurkjes. Inmiddels draag ik ook echt alleen nog maar jurkjes en heb ik zelfs geen enkele top, rok of broek in mijn kast!”
 


Honderd is de max

“Een keer in de zoveel maanden ruim ik mijn kledingkast eens flink op en gaan er weer een paar exemplaren naar de kringloop. Een tijdje geleden had ik er zelfs meer dan honderd in de kast hangen! Dat vond ik wel echt veel te veel, honderd is bij mij nu de max." Als je Tineke op een vrije zaterdagmiddag in de winkels spot, zal ze de paskamer niet ingaan zonder ook maar één jurkje mee te nemen. “Ik ben ook nog eens een enorme shopaholic. Jurkjes heb ik in allerlei kleuren en printjes, maar mijn voorkeur gaat uit naar het skaterdress model. Dat past het beste bij mijn figuur. Wel moet ik van mezelf elke keer als ik een nieuw jurkje koop, een andere wegdoen. Ik heb geen keus, want er past ook gewoon echt niet meer in mijn kledingkast.”
 
Vrouwelijk en zwierig
Maar wat vind Tineke nou zo leuk aan jurkjes? “Ik voel me er vrouwelijker door en ze zijn lekker zwierig. In een broek of rokje voel ik mij gewoon niet mezelf. Ik draag mijn hele leven al jurkjes eigenlijk. Vroeger droeg ik weleens een broek, maar als ik kon kiezen, koos ik al gauw voor een jurkje.” Een favoriet heeft Tineke niet echt. “Ik ben gek op al mijn items! Simpele zwarte jurkjes draag ik het meeste, omdat ze gemakkelijk te combineren zijn. Maar als het koud is draag ik mijn jurkjes ook gewoon met een blazer of jasje. Ik heb ook echt een zwak voor kant. Laatst kocht ik een wit kanten jurkje met halflange mouwen. Misschien is dat momenteel wel mijn favoriet.”
 


'Ik leek wel een mislukte kerstboom'

Tussen al haar favoriete items heeft Tineke ook weleens een miskoop gedaan. “De meeste miskopen doe ik online. Ik heb mezelf inmiddels maar een online shopverbod opgelegd om verdere miskopen te voorkomen. Afgelopen Kerst deed ik mijn grootste miskoop. Ik ben gek op jurkjes met Kerst. Ze zijn allemaal zo feestelijk en zijn stuk voor stuk overladen met glitters. Tijdens mijn zoektocht voor Tweede Kerstdag zag ik ‘m: een jurkje vol glitters. Een week later kreeg ik ‘m binnen, maar man, wat viel die tegen! Er zat totaal geen model in en de glitters vielen er allemaal gelijk vanaf. Ik leek nog net geen mislukte kerstboom in dat ding. Ik kon hem helaas niet meer retour sturen, dus hop, hij ging rechtstreeks de prullenbak in."
 
“Mijn smaak is in de laatste tijd wel veranderd. Voorheen was ik altijd een hele grote budgetshopper. Primark en H&M, dat waren mijn winkels! Nu merk ik dat ik het ook leuk vind, misschien zelfs wel leuker, om een jurkje te scoren waar je bijna niemand in ziet lopen. Vaak zijn die ook van wat betere kwaliteit en daar betaal je dan ook vaak iets meer voor.”


 
En ze leefde nog lang... in jurkjes
Of ze ooit zal stoppen met haar jurkjesverzameling? “Nee, nooit! Ik blijf jurkjes kopen, maar, zoals ik al zei, bij elk nieuw item moet er een oude weg. De kans is groot dat ik de rest van mijn leven jurkjes blijf dragen. Er zullen nog vele nieuwe exemplaren bijkomen!”

Heb jij ook last van verzamelwoede? Spaar je roze kaarsen of heb je een pumpverslaving? Hoe gek of heel gewoon je verzameling ook is, stuur jouw verhaal o.v.v. Verzamelwoede dan naar redactie@ze.nl en wie weet verschijnt jouw verhaal in deze rubriek!