De tropicaltrend: van je trui naar je interieur (+WIN!)

Winacties door Redactie Ze.nl

Tropical is de nieuwe trend die niet alleen in de mode industrie volledig is opgenomen, maar - zoals bij Westwing gezien, ook in onze interieurs. Bekende ontwerpers hebben hun modellen al in citrusvruchtenprints en Hawaii-shirts gehesen en begonnen daarmee de tropical trend! 
 
De tropical trend kan aan de ene kant geïnterpreteerd worden als een blik in het verleden; naar de mode van de jaren ’80, toen er met wilde printen geëxperimenteerd werd. Aan de andere kant, kan de stijl ook heel elegant werken, als bijvoorbeeld een stralend witte basic gecombineerd wordt met een stuk tropical kleding. 
 

Exotisch
Wat kenmerkt nu de tropical trend? Kleuren, materialen, patronen en versieringen uit andere continenten en de diepste jungle staan centraal. Ongetemd en mysterieus; de trend is de grote zus van de floral trend op textiel, behang, meubels en serviesgoed. 
 

Zo haal je de tropical trend in huis 
Kleuren: Aardachtig bruin, rijk groen, hier en daar een paar gekleurde highlights in felgeel of rood: dat zijn de typische kleuren van het regenwoud en dus ook van de tropical trend. Deze kleuren worden niet alleen gevonden in textiel, zoals kussens of bekleding, maar ook in de vorm van tropische planten zoals palmen en hibiscus. 
 
Materialen: Natuurlijke materialen zijn een absolute must voor de tropische stijl. Fauteuils en stoelen gemaakt van rotan en riet, lederen bekleding, hout en natuurlijk exotische planten zorgen voor een authentiek jungle gevoel. 
 

 
Patronen: Geometrische vormen als vierkanten, driehoeken en cirkels en dierenprints op kussens, dekens en tapijten zie je veel terugkomen. Deze laatste wordt bij voorkeur in zebra-, tijger- of luipaardhuiden gebruikt en transformeren je woonkamer in een wilde, tropische ruimte. Wees ook niet bang voor een behang met patroon! 
 
Decoratie: Wat niet mag ontbreken op de keuken- en salontafel? Exotisch fruit, gouden dierfiguren, schalen en vazen. Accessoires die zijn geïnspireerd op de koloniale stijl, zoals oude hutkoffers en globes maken het plaatje compleet.
 

 
Winnen
Heb je inspiratie gekregen en wil je je eigen interieur een lekkere boost geven? Dan hebben wij prachtig nieuws voor je! We mogen namelijk een voucher van maar liefst € 500 weggeven van woonwinkel Westwing Home & Living! Om kans te maken op deze superduper fijne prijs dien je onderstaande vraag te beantwoorden. Meer kans maken? Like Ze.nl op Facebook en deel deze actie door op de sharebuttons aan de zijkant van dit artikel te klikken. Succes!

De actie loopt tot en met 7 oktober 2014.