8 memorabele seriefinales

Media door Marleen_S
All good things come to an end en dus ook jouw favo serie. Tig seizoenen lang wachtte je met samengeknepen billen tot die fantastische seriefinale. Een traantje gelaten of niet, de volgende finales zijn om nooit te vergeten.

Je kon in vrede sterven of je hebt nog steeds last van agressieaanvallen als iemand de serie ook maar noemt, de volgende finales zullen je altijd bijblijven. Omdat ze zo mooi of juist zo verschrikkelijk waren. Let wel: als je een serie nog heel graag wil kijken pas dan op voor spoilers!

Friends

De moeder van alle series, de serie waardoor we leerden wat het was om serieverslaafd te zijn: Friends. Wat vonden we eigenlijk níet leuk? Chandler met zijn veel te flauwe grappen, Joey die nog te dom om te poepen was of de eeuwige knipperlichtrelatie van Ross en Rachel. Zelfs Phoebe met haar gitaarskills en smetvrees Monica, we herkenden ons in de magische zes. De serie eindigde gelukkig ook met dezelfde zes vrienden die het tien seizoenen lang met elkaar volhielden. Alles viel op zijn plek, maar het afscheid was moeilijk. Kijk maar.


fout in embed: media provider niet ondersteund

Sex and the City

Wat we van Sex and the City hebben geleerd? Nou, we durfden openlijk over seks te praten, zagen het licht wat betreft dildo’s (The Rabbit iemand?) en leerden dat naast het nippen aan cosmopolitans ook vriendinnen het allerbelangrijkste zijn. We wilden het seksleven van Samantha, de onschuld van Charlotte, de carrière van Miranda en de kledingkast van Carrie. Maar één ding waar we nooit achter leken te komen, was de naam van Mr Big. Tot de seriefinale.Gossip girl 

Een eeuw later leerden we opnieuw belangrijke levenslessen. Maar dit keer van de dames van Gossip Girl. Van stijlloze guppies gingen we naar dames in de dop en dat allemaal dankzij Blair en Serena. Even eerlijk: was jij team Blair of wilde je liever de bloedmooie Serena zijn? Blair en haar vriendinnen leefden in ieder geval de droom van elk meisje in het prachtige Upper East Side. En die droom eindigde zoals elk sprookje; met een huwelijk én het antwoord op wie Gossip Girl was.

fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Lost 

Het gaat misschien wat ver om te zeggen dat heel de wereld in de ban was van Lost, maar ook als je het niet keek, wist je waar iedereen het over had. Seizoenenlang klampte je je vast aan het clubje vreemden dat door een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland terechtkwam, en het verhaal liet je niet meer los. Het einde van de serie zou, nee moest, gewoon geniaal zijn. Zoveel losse eindjes, hoe zouden die samensmelten? Voor sommige Lost-fans liet het einde flink wat te wensen over.


fout in embed: media provider niet ondersteund

The Hills

Een serie maakte nog nooit zo veel los bij fans, want was het nou allemaal gespeeld of toch echt? Inmiddels weten we dat de realityshow wel degelijk gescript was, maar dat maakte het drama er niet minder om. Ook bij The Hills had je de keuze, was je vriendinnen met Heidi of Lauren? De ruzie tussen de twee was episch (en daar draaide bijna de hele serie om), maar het einde was net zo knallend.

How I Met Your Mother

Of nou vooral je vriend idolaat was van de serie of je zelf elke avond steevast voor de buis kroop, je hebt sowieso één aflevering in je leven gezien van How I Met Your Mother. Al vanaf het begin was je overtuigd dat Ted en Robin bij elkaar hoorden, maar het verhaal leek toch helemaal de andere kant op te draaien. Terwijl Barney The Bro Code bedacht en predikte, Lily en Marshall het perfecte koppel ever vormden, was je toch meer gericht op Ted. Want gedurende de hele serie volg je het verhaal dat hij aan zijn kinderen vertelde over hoe hij hun moeder ontmoette. Dit was het verrassende einde.


fout in embed: media provider niet ondersteund

Dexter

Een forensisch onderzoeker die in zijn vrije uurtjes moordenaars en andere criminelen om het leven brengt. Dexter is een seriemoordenaar in hart en nieren, maar vermoordt alleen die mensen die ‘slecht’ zijn. Hoe je het ook wendt of keert, Dexter werd je beste vriend, maar waar je stiekem ook een beetje bang van werd. Vorig jaar september eindigde de serie en over het einde was lang niet iedereen tevreden. Verre van zelfs.


fout in embed: media provider niet ondersteund

Prison Break

Een man met tatoeages (correctie, een hele aantrekkelijke man) die zich vrijwillig laat opsluiten in de gevangenis om zijn onschuldige broer te bevrijden. Veeg. Ons. Op. Het script van Prison Break was hét recept voor een avondje bankglijden. Voornamelijk door Wentworth Miller, want tijdens de serie waren we ook benieuwd of ‘ie nou van de mannen was of niet. Helaas, het antwoord op de vraag was treurig, net zoals het einde. Waarom moest Prison Break stoppen? Mweeeh.

 

Gooische vrouwen
Oh, Cheryl Morero! Wat een heerlijke Gooische Barbie speelde Linda de Mol in haar serie Gooische Vrouwen. Cheryl stal ons hart, maar ook haar vriendinnen waren elke week meer dan welkom op ons tv’tje . De chique dames maakten van alles mee, van moordlustige nanny’s tot vreemdgaanpraktijken en natuurlijk een homoseksuele stylist (mogen we een applaus voor Yari!) en een zwijgende psycholoog. Op het einde zaten we dan ook echt niet wachten. Gelukkig maakte Linda het goed met een film (en numero twee komt eraan), maar toch, we komen er nooit écht overheen.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Welk serie-einde zal jou voor altijd bijblijven?