8 taboes voor de eerste date

Single & daten door Sabine
Of je nou al tig eerste dates hebt gehad of maar één, 'n eerste date blijft altijd spannend. Is hij wel leuk? Ben jíj wel leuk?! Wij helpen je op weg: er is namelijk een aantal dingen dat je gewoon niet moet uitspoken.
 
Uit pure angst om te laat te komen, ben je vijf minuten eerder, oké een kwartier eerder, van huis weggegaan. Aan fashionably late heb je natuurlijk niet gedacht en inmiddels schiet je wortel voor het restaurant waar jullie hebben afgesproken en gieren de zenuwen door je lijf. In je hoofd herhaal je nog een keer wat je zou kunnen zeggen als er een stilte valt. Wat misschien goed is om te weten is dat je een van de volgende dingen niet moet doen...  
 
De hele tijd op je telefoon kijken
We zijn verknocht aan onze smartphones en vaak nog voordat we onze jas over de stoel hebben gehangen, hebben we ons sociale-contactenbronnetje al op tafel geplaatst. Goed, dat is tot daar aan toe. Maar het is tijdens een date niet de bedoeling dat je om de haverklap naar je telefoon grijpt om te kijken of je een berichtje hebt of om effe Facebook te checken. Besteed je aandacht liever aan je date. 

 
Het over jouw of zijn ex hebben
Je hebt waarschijnlijk met hem afgesproken om te onderzoeken of hij misschien boyfriend material is (lees: of hij de toekomstige vader van je kinderen is) en niet om oude koeien uit de sloot te halen. Hoe nieuwsgierig je ook bent naar zijn dating history, het is iets too much voor een eerste date. Als hij echt een catch blijkt te zijn en jullie vaker af gaan spreken of zelfs een relatie aangaan, zal dit onderwerp vanzelf een keer ter sprake komen. 
 
Over vieze dingen praten
We kennen het allemaal wel dat je rare dingen gaat zeggen als je zenuwachtig bent. Heel begrijpelijk ook. Maar probeer opmerkingen als ‘je ravioli lijkt wel op een bord larven’ te voorkomen. Ook het feit dat je vorige week aan de diarree was door een pizza die verkeerd viel, hou je gewoon even lekker voor je.   
 
Letten op wat je bestelt 
We zeggen hier niet mee dat je op een blaadje sla moet kauwen, integendeel, als jij een biefstukje wilt bestellen, moet je dat lekker doen. Maar het is wellicht een goed idee om eerst even af te wachten wat je date bestelt. Als hij bij die pizzeria een lekkere pasta bestelt en jij een pizza, dan heeft hij die pasta sowieso eerder op dan jij je pizza. Als jij dan nog maar een kwart van je pizza hebt weggewerkt en hij al klaar is voor het dessert, zit je ook niet echt lekker meer op je pizzapuntje te kauwen. Oh en als je enigszins charmant over wilt komen, zijn grote hamburgers ook niet handig; morsgevaar!
 
Ongemakkelijke stiltes  
Je zult niet de eerste zijn bij wie er een awkward silence valt en dat is ook niet heel erg, alleen een klein beetje tenenkrommend. Probeer het daarom liever toch te voorkomen. Al is het alleen maar om hem te behoeden voor de je rare dingen die je dan misschien gaat zeggen om de stilte te vullen. Probeer van tevoren dingen te bedenken die je aan hem kunt vragen. Tip: gaan jullie uit eten én naar de bioscoop? Ga dan eerst naar de film zodat je tijdens het eten altijd nog over de film kunt praten. 
 

Je ruige verleden
Zeker tijdens onze studententijd hebben we een paar dingen uitgevreten waar we niet zo trots op zijn. Doe je boekje hier echter niet over open, en hou het lekker voor jezelf. Natuurlijk zullen er een paar leuke verhalen tussen zitten, maar je wilt je date natuurlijk ook niet wegjagen. Bewaar het voor later.
 
Seks op de eerste date
Deze staat echt met stip op nummer één. Geen seks op de eerste date! Ook al heb je een leuke, gezellige of zelfs geweldige avond gehad met je date, na een avondje ken je hem nog niet meteen. Daarnaast is het ook belangrijk om het rustig aan te doen voordat je samen met hem het bed induikt als je hem écht leuk vindt. Zo blijf je spannend en interessant voor hem.
 
Niet meteen bellen/appen/facebooken/sms'en na de date 
Wanneer hij nog maar amper de hoek om is, is het niet echt ’s werelds beste idee om hem meteen te sms’en hoe geweldig je jullie date vond. Hou een beetje afstand van ‘m. Is voor hem ook spannender. Je mag hem zeker laten blijken dat je into hem bent, maar loop gewoon niet te hard van stapel. 
 
Wat vind jij een taboe voor een eerste date?