Celebs vieren Halloween: de do?s & dont?s

Celebs door Susan
Halloween is voor de Kim Kardashians en Paris Hiltons van deze wereld het ultieme excuus om nog schaarser gekleed de deur uit te gaan dan ze al deden. Om je te behoeden voor een blaasontsteking dit weekend zet ik nog even de Halloween do’s en dont’s op een rijtje.
 
Het is Halloween en dat betekent dat de kans er dik in zit dat je dit weekend geacht wordt op een verkleedfeestje te verschijnen. “In meisjeswereld is Halloween die ene dag in het jaar waarop je als een complete slet de deur uit kan gaan zonder dat andere meiden er wat van kunnen zeggen”, zei Cady in cultklassieker Mean Girls al. Legio vrouwen grijpen inderdaad de gelegenheid aan om in een minimaal zuster- of politiepakje ten tonele te verschijnen. Aangezien we het hele jaar door al ons best doen zo knap, leuk en charmant mogelijk voor de dag te komen, lijkt een griezelfeestje mij juist het ultieme excuus om op je lelijkst de deur uit te gaan.
 
Aangezien celebs ieder jaar wel een  fancy Halloweenpartijtje hebben en over de middelen beschikken om groots uit te pakken, illustreer ik aan de hand van hun trial and errors de do’s en dont’s van Halloween.
 
Links: Heidi Klum wordt onder handen genomen en rechts: het eindresultaat!
 
Dont’s
1. Types als Kim Kardashian, Paris Hilton en ieder willekeurig Victoria’s Secret-model zal sexy altijd verkiezen boven een griezelig of hilarisch pakje. Ze willen best ‘lekker gek’ als Catwoman of Marilyn Monroe de deur uit, mits het er te allen tijde cute uitziet. Bewaar die leren catsuit lekker voor de slaapkamer: je hebt nu eindelijk een feest waarbij je een outfit kunt dragen zonder Spanx of fashiontape.
 
2. Dit is vooral in Amerika een dingetje, maar ga niet als Indiaan. Dat vinden Native Americans niet leuk en het is ook niet bepaald origineel. Julianne Hough schminkte vorig jaar haar gezicht zwart omdat ze als ‘Crazy Eyes’ uit de hitserie Orange is the New Black ging en ze moest heel diep door het stof om dat recht te lullen. Chris Brown sloeg ook pijnlijk de plank mis door zijn entree te maken als Talibanstrijder inclusief (fake) bomgordel, om nog maar te zwijgen over het nazipak van prins Harry. Nogmaals: dat is Amerika en ze zullen je er in Nederland heus niet om lynchen, maar alles wat ook maar een minibeetje gevoelig ligt, wordt vaak niet sportief opgevat.  
3. Als clown gaan. Is al honderd keer gedaan en oké vooruit, dit is een persoonlijk dingetje. Ik vind clowns doodeng en moet dit weekend ook nog de deur uit. 
 
En Paris Hilton gaat uiteraard voor het sexy pakje...
 
Do
1. Een voorbeeld nemen aan Heidi Klum. Ze is het enige topmodel dat ieder jaar echt uitpakt zonder zich zorgen te maken over het feit of mensen haar nog wel sexy vinden. Ze ging al eens als een gerimpelde bejaarde, een gorilla uit Planet of the Apes en een achtarmige Hindoestaanse godin. Het kost dagen voorbereiding en een godsvermogen, maar leen een beetje inspiratie van deze Halloween-heldin en je bent de belle of the ball. Of nou ja, het beest van het bal in dit geval. 
 
2. Team up met je feestpartner want een matchende look is niet alleen dubbel zo leuk; de kans dat mensen herkennen wie of wat je uitbeeldt is ook groter. Niks erger dan de opmerking: ‘Leuke outfit, wie ben je?’ Nog beter: mobiliseer net als Neil Patrick Harris en Jessica Simpson je complete gezin. Neil hulde zijn man en koters in Alice in Wonderland-pakjes en Jess ging vorig jaar met man en kroost als een Braveheart-familie. Hartstikke koddig.
 
3. Sexy gaan als het origineel of grappig is. Miley Cyrus zal altijd Miley blijven en daarom nooit een al te gekleed kostuum dragen. Ze zette echter zo’n goede Lil’ Kim inclusief tepelsticker en lila pruik en Nicki Minaj in een loeistrak panterpakje met imponerend achterwerk neer, dat het haar is vergeven. Zelf moest Miley het ook ontzien toen Perez Hilton vorig jaar opdook in een huidkleurig latexpakje, knotjes bovenop z’n hoofd en een tong die een geheel eigen leven leidde. Dat was vooral leuk omdat Perez een nogal uit de kluiten gewassen, behaard manspersoon is.
 
Jessica Simpson en haar gezin als een Braveheart-family
 
Feestje
Zelf heb ik dit weekend een Halloweenfeestje en wil ik het liefst als de gebruinde, getoupeerde helft van het Duitse eighties duo Modern Talking gaan. Omdat ik daarvoor nog moet opdraven bij een redelijk formeel gebeuren vrees ik dat ik op een toilet wat moet improviseren met witte schmink, heel veel zwart kohlpotlood en mijn beste bitchy resting face. Ik vertrouw erop dat jullie het een stuk professioneler aanpakken dan ik, dus vergeet vooral niet even een kiekje van je outfit naar me te sturen @cloudninedaily. Ben razend benieuwd!

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!
Beeld: Instagram, Twitter


Susan (25) is de co-owner en founder van Cloudninedaily.com.


Samen met haar blogpartner in crime Roxanne schrijft ze over alles wat het leven leuk maakt om iedere dag een beetje zevende hemel te brengen. 


Verder is ze online editor bij TVGids.nl, de grootste investeerder van Zara en een crazy cat lady in hart en nieren.