Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Per jaar shoppen we 9 dagen online op het werk

Shoppen: wie houdt er niet van? Hiervoor kun je van winkel naar winkel slenteren, maar ’t kan natuurlijk ook online. We shoppen 9 dagen per jaar online, alleen doen we dat niet thuis. Nee, dat doen we gewoon op ons werk!
 
Online winkelen: we love it! Je zoekt een leuke webshop, je kiest uit wat je wilt hebben, klikt op bestellen et voilà, voordat je het weet belt die knappe postbode aan met jouw online veroveringen. Het shoppen kan gewoon vanaf je bank, vanuit bed of het kan zelfs op het toilet als je hier een redelijke internetverbinding hebt. Waar je ook online kunt shoppen? Op het werk. Uit onderzoek blijkt dat we 9 dagen per jaar online shoppen op kantoor. Ai...

 
Werken… of toch maar een nieuw truitje? 
Een nieuw paar schoenen, een stel spiksplinternieuwe laarzen. Velen van ons vinden het moeilijk de sirenenzang van de webshops te weerstaan blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de cashback-website Quidco.com. In totaal werden 2000 Britten aan de tand gevoeld over hun shopgedrag tijdens kantooruren. Wat bleek? Britse werknemers shoppen graag vanachter hun werkcomputer. Ze trekken hier zo’n 18 minuten per dag voor uit. Wat neerkomt op anderhalf uur per week! 
 
Je werk is dus niet alleen een plek om geld te verdienen, maar ook om het net zo hard weer uit te geven, dat blijkt maar weer. Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren dat werknemers zo’n luttele €1700 over de balk gooien terwijl ze aan het werk zijn, meldt DailyMail. Waar deze centen voornamelijk naartoe gaan? Naar kleding, DVD’s en gadgets. Maar tijdens werktijd worden ook schaamteloos vakantietjes geboekt en kaartjes besteld voor concerten of sportwedstrijden. 

 
Betrapt 
Verveling is voor de meesten de reden om online te shoppen, maar 15% geeft ook toe dat ze het simpelweg doen omdat ze gewoon geen zin hebben om te werken. Uit de resultaten van het onderzoek kwam ook naar voren dat 44% van de ondervraagden meteen begint met shoppen zodra hun baas hen de rug toekeert. Hij moest eens weten…
 
En in sommige gevallen weet hij of zij het ook. 36% van het online winkelend personeel is een keer betrapt door zijn of haar baas/bazin en meer dan 10% van hen heeft er zelfs een serieuze waarschuwing voor gekregen. Oepsie. 
 
Hoe zit het bij jou? Shop jij weleens online tijdens kantooruren...?