Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Best job ever: Dringend kittenknuffelaars gezocht in Newcastle!


Een doorsnee werkdag voor de gemiddelde werknemer is vooral vastgeplakt zitten aan je computer, mailen en excelsheets invullen. Ben je dat leven zat? Pak je biezen en smeer ‘m naar Newcastle. In dit Engelse stadje wordt namelijk met spoed gezocht naar kittenknuffelaars! Houd ons tegen!
 
In groep drie riepen we steevast dat we dierenarts wilden worden, dolfijnentrainster of… kattenknuffelaarster. De hele dag door knuffelen met lieve, schattige, fluffy katjes, dat leek ons wel wat. Alleen was het juf Janet die onze droom ruw verstoorde, want een beroep als professioneel kattenknuffelaar dat bestond niet hoor. (Tssssk.) Of toch wel…? In Newcastle wordt met spoed gezocht naar kittenknuffelaars! 
 

The purrrr-fect job 
Een kattenadoptiecentrum in het Engelse Newcastle heeft laten weten dat ze met spoed opzoek is naar kittenknuffelaars! Wat deze baan precies inhoudt? De kittens vertroetelen, aanhalen en aaien. Klinkt perfect toch? Je krijgt alleen niets betaald voor dit leuke baantje. Maar ja, dan mag je wel de hele dag door knuffelen met lieve kittens.
 
Hoewel… lief? Er zit een klein, heel klein addertje onder het gras. De katten in het Westgate Ark Centre zijn namelijk erg wild, meldt Metro. Paul Black, medewerker bij het adoptiecentrum, vertelt dat ze veel (semi-)wilde kittens redden die allemaal hulp nodig hebben. “Ze moeten allemaal aandacht krijgen zodat ze lief worden en ze kunnen wennen aan mensen en ze geschikter worden om bij mensen thuis te wonen.” En hoe kun je zo'n beestje nou het beste temmen dan door 'm flink te knuffelen? 

 
Ook volwassen katten en honden
Als je van plan bent om deze vacature te vervullen, knuffel je niet de hele dag door met kittens, maar ook met volwassen wilde of semi-wilde katten. Het centrum wil ook helpen om deze katten socialer te maken zodat ook zij een fijn plekje bij iemand thuis kunnen krijgen. Ben je niet echt een kattenmens? Geen nood aan de man! Paul vertelt dat ze in het Westgate Ark Centre ook honden opvangen. 
 
En… heb jij al een enkeltje geboekt naar Newcastle?