Wat betekenen de blauwe vinkjes op WhatsApp?

Media door Redactie Ze.nl

Misschien heb je het al gezien: de blauwe vinkjes op WhatsApp. Het is een nieuwe functie die de app vandaag heeft toegevoegd. Je hoeft hier geen update voor te doen, de vinkjes verschijnen automatisch. Maar... wat betekenen ze nu eigenlijk?
 
Vanaf nu hoef je je nooit meer af te vragen of iemand je bericht wel heeft gelezen, want door de nieuwe functie op WhatsApp weet je het zeker. Vanaf vandaag verschijnen er twee blauwe vinkjes als iemand je bericht heeft gelezen. De vinkjes zijn er bij iedereen, je hoeft er geen update voor te doen. 
 
Drie soorten vinkjes
Er zijn nu drie soorten vinkjes bij WhatsApp: één grijs vinkje als het bericht is verstuurd, twee grijze vinkjes als het bericht daadwerkelijk is aangekomen en twee blauwe vinkjes als de ander jouw bericht heeft gelezen. De twee blauwe vinkjes verschijnen overigens niet in groepsgesprekken. Je kunt echter wel precies zien wie in het groepsgesprek het bericht hebben gelezen door op het betreffende bericht te drukken en dan 'info' aan te klikken. 
 
De blauwe vinkjes zijn erg handig, omdat je je niet meer hoeft af te vragen of iemand je bericht al heeft gelezen. Door de blauwe vinkjes weet je zeker dat iemand jouw bericht heeft gezien. Ook krijg je nu waarschijnlijk sneller antwoord op een vraag. 
 

 
Privacy
Het grote nadeel van de twee vinkjes is toch wel privacy. Je kunt nu niet meer een bericht lezen en besluiten om later te reageren, want de ander weet dat je het bericht al hebt gezien. Bovendien heeft het geen zin meer om 'laatst gezien' uit te schakelen, omdat iedereen weet wanneer je een WhatAppje hebt gelezen. 

Wat vind jij van de twee blauwe vinkjes op WhatsApp? Vind je het handig of vind je het een schending van je privacy?

Dit artikel is eerder al geplaatst op, en geschreven door, ons zusje Girlscene.nl.