WIN: Bioskaartjes voor You?re Not You

Winacties door Redactie Ze.nl
Door de Ice Bucket Challenge op Facebook afgelopen jaar is er veel bekendheid gekomen voor de spierziekte ALS. De ontroerende film You’re Not You gaat over een vrouw die aan deze ziekte lijdt. Wij geven 6x2 kaartjes weg.
 
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Op dit moment zijn er in Nederland ongeveeer 1500 patiënten. Elk jaar overlijden er ongeveer 500 en komen er 500 bij. Hoewel er veel onderzoek wordt gedaan is de oorzaak van de ziekte nog steeds onbekend. Een ALS-patiënt heeft een gemiddelde levensverwachting van drie tot vijf jaar na de diagnose. Dit is zo enorm heftig voor de patiënt en zijn of haar omgeving, dat de makers van You're Not You dit aanleiding vonden voor een film.
 

Het verhaal van de film
Het perfecte luxeleventje van Kate (Hilary Swank) stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneeslijke spierziekte. Samen met haar man Evan (Josh Duhamel) gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet ze de chaotische studente Bec (Emmy Rossum). Bec heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormen ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team. Kate inspireert Bec iets van haar leven te maken en andersom geeft Bec Kate de stem om de rest van haar leven eindelijk te leiden zoals zij wil. 
 
Een prachtige film waarbij we aanraden om wat tissues mee de zaal in te nemen… 

 
You’re Not You draait vanaf donderdag 18 december in de Nederlandse bioscopen.

Winnen
Wil jij deze film graag gaan zien? Wij geven 6x2 bioscoopkaartjes weg voor You’re Not You. Wat je moet doen om deze te winnen? Heel simpel: like Ze.nl op Facebook en klik hieronder op de meedoenbutton. Meer kans maken? Deel de actie door op een van de sharebuttons aan de linkerkant van het artikel te klikken.
 
De winactie loopt tot en met 22 december 2014.