15 redenen waarom we zo van Kerst houden!

Vrije tijd door Kimberly
Zodra Mariah Carey voor het eerst sinds lange, lánge tijd weer door de speakers adlibt, zijn wij Ze’s niet meer te stoppen. Noem ons christmaholics, maar als je de volgende punten leest, drive ook jij home for christmas.  
 
Wat we zo leuk vinden aan Kerst? Wij geven 15 redenen. 
 
1. We mogen volstrekt legitiem non-stop naar kersthits luisteren én we mogen ze meeblèren. Uiteraard het liefst op Sky. 
 
2. We kunnen niet genoeg krijgen van perfect gedekte tafels tijdens kerstdiners. Glimmende tafellopers, welgevormde glazen, kerstservetten en kaarsjes. Zucht… why couldn’t it be Christmas everyday? 
 
3. De kerstboom in zijn algemeenheid. Waarom? De Nordmann is fantastisch omdat 1) we ‘m met z’n allen gezellig gaan versieren 2) hij zorgt voor een heerlijke dennenwalm die je neusgaten binnendringt zodra je thuiskomt en 3) omdat hij, met zijn twinkelende lampjes en glinsterende ballen, je het optimale kerstgevoel geeft. 

 
4. Ein-de-lijk mogen we weer! Wat? Kerstshoppen! Het liefst op een koude koopavond, gehesen in een thermo-outfit. Om vervolgens voldaan, met tien volle tassen terug naar huis te gaan. En het leuke: we kunnen ook heel wat cadeautjes terug verwachten! 
 
5. Na het fietsen in het donker met gure wind en sneeuwregen, is het tijd voor een warme chocolademelk mét slagroom bij de openhaard. In je happy socks en kersttrui natuurlijk. 
 
6. Schaatsen op het Leidseplein, Winter Wonderland in de Efteling of een kerstmarkt bezoeken in Duitsland. Er zijn een hoop gezellige dingen te doen tijdens de feestdagen. And we love it!
 
7. Toegegeven: het schrijven ervan vinden we na zo’n twintig kaarten iets minder, maar jouw hele woonkamer hangt er vol mee. Waar we het over hebben? Kerstkaarten! Want hóe leuk is het om een lief bericht – inclusief Rudolf op de voorkant – van een oude vriendin of collega te ontvangen? 
 
8. Zeg ‘chocolade’ en wij staan paraat. Laat Kerst nou nét de tijd zijn dat alles, echt álles een chocoladelaagje krijgt. Gimme, gimme, gimme die chocoladehulstbladen, -kerstballen, -kransjes en -rendieren. 
 
9. Iedereen is happy de peppy! Oké, oké, op een aantal Grinchen na dan, maar over het algemeen draagt iedereen een big smile onder zijn of haar geitenwollen sjaal.  

10. Steden worden verlicht met driehonderdduizend lichtjes. En als je geluk hebt, wordt er zelfs een megakerstboom opgetuigd. Heb je écht de jackpot? Dan hangen er boxen in de stad waar Jingle Bells uit klinkt. 
 
11. Ja hoor, we mogen ons helemaal laten gaan. Want lijnen? Daar doen we even niet meer aan. Kom maar op met die karamelkoffie’s, kerstollen en alle andere kerstlekkernijen! 

 
12. Tiendelige kerststallen, glitterbollen, knipperende kerstmannen; na het bezoekje van de Goedheiligman verandert – onder een afkeurend oog van jouw vriend – jullie landelijk interieur in een kermisattractie. Geen glitter of glamour is voor jou gek genoeg! 
 
13. Én we mogen weer geld over de Hunkemöller-balk smijten. Want met Kerst, draag je een sexy lingeriesetje. Het liefst rood, met kant en heul veul glitters.  
 
14. Het hele jaar keek jij er naar uit en eindelijk is-ie er weer: Dr. Love met een flinternieuwe aflevering van de All You Need Is Love Kerstspecial! Lekker snotteren voor de beeldbuis met de hele familie. Want tja, niemand mag met Kerst alleen zijn, toch?  
 
15. Family time! Kerst betekent met familie samen zijn, samen eten en samen cadeautjes uitpakken. Neefjes en nichtjes die O Denneboom onder de kerstboom zingen en opa’s en oma’s die je tot op het bot verwennen. Gotta love christmas. 
 
Wat vind jij leuk aan Kerst?