Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Ontrafeld: deze capaciteiten heb je nodig om een topvrouw te worden


Ben jij een beetje agressief? Mooi, misschien zit er wel een topvrouw in jou! Er zijn namelijk zes eigenschappen die alle succesvolle powervrouwen bezitten en agressie is er een van. Heb jij wat nodig is om de top te bereiken? 

Onderzoekers van het adviesbureau Caliper ondervroegen 85 vrouwen in een topfunctie en wat blijkt? Ze hebben allemaal soortgelijke karaktertrekken die opvallend veel terugkwamen in het onderzoek, meldt DailyMail.

Uit het onderzoek bleek ook dat waarom sommige vrouwen niet hun potentieel bereiken binnen een bedrijf. Zo kwam veel naar voren dat ze zich schuldig voelen als ze te lang van huis zijn en dat het gezinsleven vaak op één staat. Ook krijgen ze niet altijd steun vanuit huis om de top te bereiken. Als dat echter niet voor jou geldt en jij een Bazin onder de baasjes wilt worden, heb je de volgende qualities nodig:
 

Assertiviteit
Echte koninginnen laten niet over zich heen lopen en houden voet bij stuk. Ze zijn trouw aan zichzelf en durven voor zichzelf op te komen. Dit alles wel op een rationele manier natuurlijk.
 
Agressiviteit
Misschien wel de meest verrassende eigenschap. We zijn gewend dat agressie een negatief iets is dat vermeden moet worden. Uit het onderzoek blijkt echter dat het onmisbaar is in een echte topvrouw. Deze dames schreeuwen of course niet alles bij elkaar en walsen ook niet over iedereen heen, maar ze gaan wel recht op hun doel af. Dat zou echter fout gaan als de toppers de volgende eigenschap niet hadden:
 
Empathie
Wie zich niet in een ander kan inleven, zal waarschijnlijk niet de top bereiken. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de sterke en zwakke kanten van je werknemers, zodat je daar op kunt inspelen. Bovendien maakt een beetje inlevingsvermogen je ook een stuk menselijker.
 

Energie
Powervrouwen hoeven niet altijd in het rond te springen, maar hebben zoals het woord al zegt, veel power. Ze halen veel energie uit zichzelf. Het vraagt nogal wat van je om altijd maar de kar te moeten trekken. Daarom is het belangrijk dat je energiek bent en dit ook naar anderen kunt uitstralen.
 
Giga ego
Dit betekent niet dat topvrouwen arrogant zijn, integendeel. Maar het is wel belangrijk dat ze vertrouwen hebben in zichzelf en hun eigen plan trekken. Als ware visionairs geloven ze in hun ideeën en durven die waar te maken.
 
Stressbestendig
Deze spreekt eigenlijk voor zich. De topdames hebben het superdruk en krijgen veel op hun bord. Dan is het logisch dat je tegen stress moet kunnen. Hoge bomen vangen veel wind, dus moeten ze sterke wortels hebben.  

Kom maar op: ben jij een echte baas?