Lifestyle / Media
Media

Kippenvel: Van YouTube-ster naar een zaal vol eigen fans


Ze was een van YouTube’s slaapkamersterren: de Rotterdamse Safa Liron. Echt op een podium staan? Daar kon ze alleen maar van dromen. Tot ze door Vodafone in de Sugarfactory kwam te staan voor haar eerste liveconcert.
 
Als je érgens je zangtalent kunt laten zien, is het wel op YouTube. En dus zette ook de 18-jarige Safa Liron uit Rotterdam de webcam aan en zong ze vele internetgebruikers toe vanuit haar slaapkamer. De likes, reacties en shares moedigden haar voortdurend aan een nieuwe opname te uploaden, en binnen mum van tijd bouwde Safa een behoorlijke online fanbase op. Nu denk je misschien: virtuele fans, wat heb je daaraan? Maar als die paar 100 likes opeens voor je neus staan, is dat véél. Hoe we dat weten? Safa maakte het mee, en haar gezicht sprak boekdelen.
 
Safa’s First Applause
Als iemand dus wat empowerment kan gebruiken, is Vodafone er graag bij. Daarom is er Vodafone Firsts, een platform wat ervoor zorgt dat eerste keren, groot of klein, gevierd worden. Zo ging de 19-jarige, dove Vera van Dijk voor het eerst naar een concert in Paradiso en showde modeontwerpster Liselore Frowijn voor de eerste keer in haar leven haar collectie op de Amsterdam Fashion Week. En nu trad Safa Liron voor de very first time op. Niet zomaar, nee, in de Sugarfactory. Natuurlijk deed ze dat ook voor publiek, en wat voor een: haar online fans uit binnen- én buitenland rukten massaal uit om Safa aan te moedigen. Dit heeft Vodafone natuurlijk vastgelegd, waarmee de korte film Safa’s First Applause is ontstaan. Kippenvel gegarandeerd, kijk (en ook: luister) zelf maar:
 
 
Geraakt
Safa is zichtbaar geraakt door de support van al haar fans. “Een paar honderd likes zijn misschien niet veel, maar als ze allemaal voor je neus staan, voel je pas echt hoe tof het eigenlijk is!” Of Safa nog meer zou willen optreden? Daar kan ze héél duidelijk over zijn: “Ik wil dit nog wel een miljoen keer doen!” Hier zou Willem de Bruin, onderdeel van rapduo The Opposites en Safa’s mentor, zeker blij mee zijn: “Nederland is een nieuwe popster rijker!”

Wij zijn fan van Safa en kunnen alleen maar zeggen: #powertosafa! Meerdere eerste keren bekijken? Dat kan op het YouTube-kanaal van Vodafone!