WIN: Tickets voor de expositie van de beroemde fotograaf Anton Corbijn

Media door Rosanne

Anton Corbijn is dé fotograaf als het aankomt op het fotograferen van rocksterren en heeft films geregisseerd zoals The American (met George Clooney). Nu viert hij zijn verjaardag met een foto-expositie en jij kunt daar bij zijn!

 

Ben jij een fotograaf en wil je leren van de allerbeste, of ben je gewoon dol op kunst en cultuur? Dan is deze kans perfect voor jou. Als je naar de mooie tentoonstelling van de beroemde Anton Corbijn gaat, hoef je nooit meer om inspiratie verlegen te zitten. De expositie vertoont alle hoogtepunten van zijn werk.

Amerika’s nummer één

Anton Corbijn is vooral bekend om zijn foto’s van bekende acteurs en musici, maar hij doet het ook bepaald niet slecht op het witte doek. Zo heeft hij de film Control (bedolven onder dertig awards), The American en het vorig jaar verschenen A Most Wanted Man op zijn naam staan. Deze film met onze geliefde George Clooney stond op nummer één in Amerika. In 2011 ontving hij zelfs de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor zijn oeuvre. Zijn nieuwste film Life zal dit najaar te bewonderen zijn.

Johnny Depp


Koningin Beatrix


Coldplay

Dacht je dat we klaar waren met het opnoemen van Corbijns werk, dan heb je het mis. Zo heeft hij ook de videoclip Viva La Vida gemaakt van Coldplay. Voor U2 maakte hij eveneens clips en albumhoezen. Daarnaast heeft hij samengewerkt met The Killers, Metallica en Johnny Cash. Ook Björk, Bono, David Bowie en Robert de Niro ontsnapten niet aan zijn camerashots.

Hoogtepunten

Nu organiseren het gemeentemuseum in Den Haag en het fotomuseum Den Haag een grote dubbeltentoonstelling ter ere van zijn zestigste verjaardag. Al zijn hoogtepunten uit verschillende series zullen te bewonderen zijn met de onder andere de grofkorrelige zwart-witfoto’s van muzikanten uit de jaren 70. Meteen in het openingsweekend werd duidelijk dat de tentoonstellingen HOLLANDS DEEP in het Gemeentemuseum en 1-2-3-4 in het Fotomuseum Den Haag superpopulair zijn. De exposities gaan zo goed dat de musea nu ook op vrijdagavond geopend zijn, zodat iedereen Corbijns werk kan bewonderen. De tentoonstellingen van Anton Corbijn zijn nog te zien tot en met zondag 21 juni 2015.


Wat moet je doen?

Wij van Ze mogen jullie blij maken met tickets voor de expositie en voor de echte liefhebbers zijn er catalogussen te winnen met een waarde die kan oplopen tot €64,50. Wat je moet doen? Like Ze.nl op Facebook en druk hieronder op de meedoenbutton. De winactie loopt tot en met 15 mei 2015Succes!