Hoera! Ze's Fleur heeft online kattenmagazine CatMag gelanceerd

Media door Fleur

Echt goede informatie over katten vinden? De meest hilarische filmpjes en het grappigste beeld spotten? Het laatste kattennieuws checken? Op hét online magazine voor mensen en katten, kan het. Maak kennis met Catmag.nl!
 
Toen redactriZe Fleur in 2014 een katje kreeg, kon ze haar geluk niet op. Meteen nadat haar kitten haar entree had gemaakt, wist Fleur dat er een nóg grotere liefde voor katten in haar schuilde dan ze dacht. Niet lang daarna besloot ze daarom ook de katten in het plaatselijke asiel te gaan verzorgen. En wat ze daar soms zag, was op z’n zachts gezegd ellendig. Er werden katten binnengebracht die gedumpt waren in dichtgetapete plastic tassen (met voor de vorm een zak voer ernaast). Er werden piepjonge, zwervende kittens gevonden. Zonder moeder. Er werden met bosjes poezen afgestaan die ‘gewoon lastig waren gaan doen’ sinds de kinderen er waren. Hier moet wat aan gedaan worden, dacht Fleur. En zo geschiedde.
 
Linksboven & rechtsonder: Fleurs schildpadkatje Cor
Rechtsboven en linksonder: aan het werk in het asiel

 
Katten begrijpen
Wat Fleur merkte, was dat veel mensen hun kat afstaan (of, erger nog: dumpen), omdat ze niet goed weten wat een kat allemaal nodig heeft. Hierbij gaat het niet alleen om voeding en vers water, maar ook om het tegemoetkomen aan hun behoeftes. Dit heeft verschillende gevolgen. Katten kunnen bijvoorbeeld agressief worden (bijten en krabben) of onzindelijk. Voor veel mensen is dit een reden de dieren af te staan. Ook een nestje lijkt vaak een goed idee, tot de kittens er eenmaal zijn: dan is het vaak gedoe.
 
Hoe je kunt voorkomen dat de situatie met je kat (voor jou) onhoudbaar wordt? Door katten proberen te begrijpen. Goede voorlichting over wat katten nodig hebben, is dan ook essentieel. Als je bijvoorbeeld weet dat spelen agressie drastisch terugdringt, zul je wel beter nadenken voor je je poes besluit af te staan. En dát willen we!
 
 
Online magazine
Goede informatie en voorlichting dus, dat moest er komen. En omdat katten daarnaast ook gewoon heerlijke, eigenzinnige beesten zijn, is het ook fijn om af en toe gewoon een leuk filmpje te bekijken of door lekker herkenbaar beeld te scrollen. De béste voorlichting met het béste van katten, dat wilde Fleur. En dus vind je dat op Catmag.nl, hét online magazine voor mensen en katten. De website bestaat nu sinds februari 2015 en je vindt er al-les wat je moet weten en wilt zien. Tips nodig om je huis katproof te maken? Staat erop. De liefste kittenfilmpjes? Check. Tandenpoetsinstructie voor je kat? Komt eraan. Daarnaast zijn er verschillende deskundigen bij de site betrokken, zodat je kunt bouwen op wat je leest.
 
Volg CatMag!
Wil je CatMag niet alleen bezoeken, maar ook iets kleins doen voor alle katten? Help het tijdschrift groter te maken door het te liken op Facebook, zodat artikelen voor meer en meer mensen zichtbaar zijn! O ja, en krijg je geen genoeg van de poezenbeesten of wil je altijd op de hoogte blijven? CatMag zit ook op Twitter, Instagram, Pinterest en Bloglovin’.