Beauty
Beauty

Bizar: voorhuid in gezichtsbehandeling dé nieuwste trend


Is dit de meest walgelijke beautytrend ever? In New Yorkse salons is het helemaal hip en happening om voorhuid te gebruiken in gezichtsbehandelingen. Ja, echt: voorhuid. Maar wacht maar tot je leest wiens velletje het is…

Elke keer zijn wij ervan overtuigd dat het echt niet gekker kan in beautyland en elke keer hebben we het mis. Herinner je de Fire Facial nog? Of wat dacht je van de wat meer recentere venusheuvelverkleining? Nu hebben New Yorkse salons echter wat anders voor ons in petto: een gezichtsbehandeling waarbij voorhuid wordt gebruikt. GETVER. Maar het gaat niet zomaar om de voorhuid van een vent, maar die van een baby…


Babyhuidje
Bij de voorhuidbehandeling, ook wel de Hydra Facial genoemd, is het belangrijkste bestandsdeel de stamcellen van het bewuste piemelvel van een kindje. Fans beweren dat de facials hun net zo veel zelfvertrouwen geeft als Beyoncé. Ehm oké.

Rimpels
De gedachte achter de Hydra Facial is volgens Dr. Gail Naughton (een hoofdpersoon in de regeneratiebusiness) dat als we geboren worden, onze huid in haar beste vorm is. “Onze cellen scheiden groeifactoren af die de cellen gezond houden stimuleren te delen. "Naarmate we ouder worden, delen onze cellen in een trager tempo. Dit draagt bij aan de tekenen van veroudering, zoals rimpels, verlies van stevigheid en helderheid. De groeifactoren in cellen van een gedoneerde voorhuid van een baby zijn op hun piek. Dit bevordert een snelle celvernieuwing,” vertelt Dr. Naughton volgens DailyMail aan NY Magazine.


Binnen 30 minuten Beyoncé 
De Foreskin Facial duurt maar dertig minuten en heel veel Amerikanen zijn er lyrisch over. Zo schrijft een vrouw die de behandeling heeft gehad, dat haar zelfvertrouwen nu een ‘Beyoncé-niveau’ heeft en dat haar huid net zo straalt als die van J-Lo. Zouden de sterren dan misschien al jaren voorhuid laten smeren op hun gezicht? Probably not… maar hé, je weet het nooit.

Wij houden het toch maar bij ons potje gewone dagcrème en nemen de rimpeltjes voor lief.

Wat vind jij van de Foreskin Facial?