Ons Soort Loeders: Mother-I-Like-to-Fuck

Kinderen door Alies

 
Binnen vijf minuten weet ik dat haar Patrick promotie heeft gemaakt, waar hun tweede huisje staat en dat Yoncé en haar zusje op hockey, streetdance, judo en zangles zitten. Nou, gelukkig maar.
 
Ik durf niet te vragen of moeders zelf nog iets doet. Ik ben bij Marcia, de moeder van Yoncé, waar Jochem aan het spelen is. Marcia is een lekker wijf, een echte MILF, hip & happening. Hysterisch strakke broeken, geile laarzen van slangenleer, en altijd een joekel van een zonnebril. Zo eentje die de dag er na in de Linda staat. Bah, hoe doet ze dat. En alsof dat niet genoeg is, heeft ze ook nog een retestrak figuur. Alles aan haar is glad, behalve haar beugel dan. Maar daar tovert ze binnenkort vast een perfect gebitje onder vandaan.
 


Hoofdrol 

Of ik Lapsansjoesjeng lust. Ik zeg maar gauw ja al heb ik geen idee waar ze het over heeft. Tussen stapels speelgoed door en een schommel midden in de kamer, ontwaar ik een grote mensen meubel. “Leuke poef!” roep ik. Je wilt toch iets aardigs zeggen. Zeker tegen iemand die mijlenver boven je uitstijgt. Marcia vertelt over hun laatste vakantie op Ibiza, want daar komt het beeldige ding vandaan. Daarna gaat het al snel over de kinderen.
“Ik vind Jochem een lief joch hoor. Ik hoorde dat hij koe mag spelen bij het thematheater. Dat is makkelijk qua tekst, mag hij zeker lekker in de wei gaan staan loeien, prachtig toch hahaha! Ik moest denken aan dat liedje van Kinderen voor kinderen: ik mocht de ezel zijn. Hahaha.”

Zo is het wel weer genoeg. En wat ik al had kunnen raden: Yoncé heeft de hoofdrol. Die meisjes had je in mijn tijd, die meisjes heb je nu en die meisjes zul je altijd houden. “Zo enig. Ik heb met haar geoefend thuis, maar het is werkelijk alsof ze op een podium geboren is... heb je haar trouwens wel eens zien dansen? Nee?” Ze lijkt verbaasd. Denkt ze nou werkelijk dat ik ‘s avonds, als mijn kinderen eindelijk op bed liggen en ik nog even kan zappen, schransen of ouwehoeren, op You Tube naar de kunsten van haar kinderen ga zitten kijken?
 
Passies
Ze scrollt wat op haar iPhone en duwt het apparaat onder mijn neus. Ik zie een kind op en neer hupsen. “Leuk!” zeg ik zo authentiek mogelijk. “Oh, en heb je haar wel eens horen zingen? Wacht, hier is het, luister, vind je het niet prachtig?” Ze praat alsof ze bijna klaar komt. “Weet je wat, we gaan Facebooken, dan kun je haar volgen.” 

“En Jochem, wat zijn zijn passies?” “Oh eh, rommelen of eh bouwen dus en  ja, spelen geloof ik.” Marcia kijkt me verwonderd aan. Ik weet me geen houding te geven. Jochem en Yoncé hebben intussen een reusachtige hut van de overload aan speelgoed gemaakt. Ze vullen elkaar goed aan. Yoncé zegt wat Jochem moet doen en Jochem doet het. Als de kleine kleuternazi haar zoveelste bevel schreeuwt, kijkt Marcia opeens naar de kinderen. Even denk ik dat ze in gaat grijpen. “Ja, ik zie het. Het is een achtergrondkindje hè. Nou dat is toch ook prima? Als ze maar zichzelf zijn zeg ik altijd maar!” Ze glimlacht zoetig.
 
Thuis stel ik de wettige vader op de hoogte van het feit dat zijn eerstgeborene een  achtergrondkindje is. “Wie zegt dat nou weer?” Ik beschrijf Marcia. “Oh, die slet”, lacht hij. “Ik hoorde laatst van haar man dat zij het gezin managede.”
Het verbaast me niks dat ze niet werkt. Het kost natuurlijk ook een hoop tijd om er zo goed uit te (blijven) zien. En twee huizen in te richten. En twee kinderen succesvol te maken. Daar heb je wel één fulltime achtergrondvrouwtje voor nodig.
 
 Lees ook de vorige verhalen van Alies!Een helemaal niet zo roze wolk, oude vrienden die je niet meer ziet, keiharde concurrentie tussen moeders, opdringerige vaders, schoolpleinaffaires, etiket-plakkende professionals en tegen je zin de juf helpen: een greep uit de onderwerpen in de serie ‘Ons Soort Loeders’.

Hierin beschrijft Alies haar leven als moeder in het over het paard getilde Utrecht-Oost. Haar nieuwe vriendinnen, waaronder een jaloerse MILF en de Opper-Vagina van het schoolplein, lijken vooral bezig te zijn met de kinderen. Maar gaandeweg komen hun werkelijke behoeften aan het licht. Meer Alies? Kijk op Facebook.com/OnsSoortLoeders
Alies is gecreëerd door Anne-Marie de Ruiter.