Fases die je doorgaat tijdens een Netflix-marathon

Vrije tijd door Kimberly

Daar zit je dan. In je onderbroek met een laptop op schoot méér dan tevreden te zijn. Want: geef ons Netflix en we zijn unstoppable. Maar dan ook écht unstoppable. Dit zijn de fases die je doorgaat tijdens een marathon a la Netflix. 

De ik-ga-er-even-goed-voor-zitten-hoor-fase 
Jij gaat niet zomaar een beetje naar Netflix zitten te lopen te kijken. Neehee, jij gaat er écht goed voor zitten. Met de nodige drink- en etenswaren binnen handbereik. Want ho maar dat jij tijdens Breaking Bad op de pauzeknop drukt. Laat staan op 'stop'. Ook is voorafgaand een toiletbezoek gepleegd en heb je voor het geval dat wat dekentjes klaargelegd. Zo. Jouw avond kan beginnen. 
 
De ik-ben-nu-even-heel-druk-fase 
Ben je nét één geworden met het bankstel, belt vriendin Marijke. Schat van een meid, maar hier heb je dus echt even geen zin in hè. Enfin, opnemen is wel het minste wat je kunt doen. “Of ik zin heb om te helpen met de verbouwing?” How about no? “Nee sorry lieverd, heb het ontzéttend druk vanavond. Ja. Nee. Moet nog zo veel doen. Deadlines enzo. Volgende keer ben ik van de partij!” Hupsaké, play, ennnnnn door. 

 
De is-het-nu-al-afgelopen-fase
Manmanman wat is het spannend. Is het Joey die Vanessa vermoord heeft? Of is het toch de zwager van de zus van de vriend van de overbuurman? En net, nét als je op het puntje van je Klippan zit (verder dan dat kom je immers niet), begint de aftiteling. NOOO! Is het nu al afgelopen? Zijn de zestig minuten nú al voorbij? Tja, time flies when you're having fun, maar wat nu? Dat brengt mij tot het volgende punt. 

De zal-ik-er-nog-eentje-doen-of-stoppen-fase
Want tijdens de aftiteling begint je dilemma: nóg een aflevering of stoppen? En geloof het of niet, maar bij zo’n afweging komt heel wat rekenwerk aan te pas. Eén aflevering bestaat namelijk uit zo’n zestig minuten. En zestig minuten, zijn 3600 seconden. Deze tijd zou je heel nuttig kunnen gebruiken. Met nadruk op zóú. Zo zóú je je administratie kunnen doen. Of zóú je de vaat kunnen wegwerken die nog op het aanrecht staat. Maar nee, je zit er net zo lekker in en bovendien was het nog nooit zo spannend. Dus? Dus klik je vastbesloten op de volgende aflevering. 


De is-het-al-zo-laat-fase
Inmiddels ben je van zit- naar ligpositie verwisseld en doen de dekens hun dienst. Gaaaaaap. Je hebt géén idee hoe lang jouw marathon al standhoudt. Twee uur, misschien vier? Of vijf? Feit is dat je morgen fris en fruitig het kantoor moet binnentrappelen. Het zóú (daar heb je 'm weer) daarom verstandig zijn om je bed op te gaan zoeken. Het is immers al... wait, what?! 02:36! 

Welke fases maak jij altijd door tijdens een Netflix-marathon?