Mama / Kinderen
Kinderen

Dit moet je niet tegen moeders zeggen

Reageer 0
Je hoeft heus geen kindervriend te zijn om een beetje normaal met moeders om te kunnen gaan. Slechts een beetje empatisch vermogen wordt er van je gevraagd. En je moet niet van die gekke dingen tegen moeders zeggen zoals…

Nee niet iedereen is een kindervriend. Daar kun je niks aan doen. Maar als je beste vriendin een koter heeft uitgepoept doe je maar even net alsof. Hallo, het is wel een mini-me van haar hè. Dat moet de boel al anders maken. Zeg haar in ieder geval niet dat je niet van kinderen houdt. Probeer een beetje empathisch vermogen aan te zetten (en dan bedoelen we niet dat je doet alsof je pre-cies weet hoe een bevalling voelt, want dat is niet zo). Als je geen moeder bent, dan weet je heel veel dingen niet, maar doe in ieder geval je best. Doe het voor haar. Zeg in ieder geval niet dat…


... je niet van kinderen houdt dus. Je hoeft niet te liegen dat je kinderen helemaal geweldig vindt en dat jouw eierstokken het spontaan op een kletteren zetten als je baby’s ziet. Maar probeer de goede kanten van haar nakomeling(en) te zien. Zoek naar overeenkomsten met haar, dat maakt het een stuk makkelijker.

... zij het allemaal verkeerd aanpakt. Natuurlijk is het heel verleidelijk om er iets van te zeggen als haar mormel jullie het bloed onder de nagels vandaan haalt. Helemaal als zij hem op een lief toontje blijft aanspreken. “Dat werkt toch niet?” Wil je haar toebijten. Je wil het liefst het kind bij te arm pakken, het op ooghoogte in de ogen kijken en “houd toch een keer op man, je bent 8, geen kleuter” toeschreeuwen, maar doe het niet. Haar vertellen dat ze het niet goed doet en dan óók nog tekeer gaan tegen haar kind betekent het einde van jullie vriendschap. Hoe close jullie ook zijn. Er komt nooit iemand tussen een moeder en haar kind.

... ze zich niet zo moet aanstellen als haar kind ziek is. 42 graden koorts, dat hebben kinderen wel vaker hoor. Die zijn zo vaak ziek. En ze zijn ook altijd zo weer beter, let maar op.

... als ze luiers zo duur vindt, het misschien tijd wordt dat ze luiers van een goedkoper merk koopt? Verkoopt Euroshopper geen luiers? Echt no way dat zij gaat beknibbelen op haar kind. Ze kauwt nog liever op een houtje.

... je toch helemaal niet op luizen zit te wachten? Had ze daar aan gedacht voordat je aan kinderen begon? Nóg een reden om geen kinderen te nemen.

... je kinderen kunt némen. Er komt namelijk wel wat meer bij kijken dan 'even kinderen némen'.

... het haar een hoop tijd zou schelen als ze er gewoon voer uit een potje in werpt. Kunnen jullie tenminste ook nog eens een drankje doen.

... een babyfoon irritant is. “Ah nee hè, moet dat ding echt aan? Ik wil je nog wel kunnen verstaan hoor.”

... je nu wel een beetje moe wordt van al die babyfoto's en filmpjes. Wake you up if you care.


... als het kind dan afgaat je vooral niet mag zeggen dat het zich aanstelt en dat ze hem maar even moet laten gaan, want The Nanny zei dat dat zo moet. “Niet te veel aandacht geven als hij er op een negatieve manier om vraagt, want dan blijft hij zo doorgaan. Dat zegt ze echt.”

... het veel zieliger voor haar is dan voor hem als hij ’s nachts huilt.

... ze heus wel een scheutje alcohol in de fles kan doen om het lekker te laten slapen. Dan kan zij tenminste ook een keer haar roes uitslapen. "Kan echt hoor, deed m'n moeder ook." En je weet wat daarvan gekomen is…

... hij een beetje achterloopt op zijn leeftijdsgenoten. Hij kan nog niet eens zitten en hij is al twee!

... jij vroeger echt al veel verder was op die leeftijd. Dat werkt natuurlijk helemaal niet bemoedigend. Ze kent jou.

... ze heel erg anders is geworden door haar baby. Dat ze niet meer zichzelf is. En dat ze nooit tijd heeft voor jou.

... hij best wel elke dag in bad kan en dat het geen schade aanricht om zijn neus te snuiten als er snot uit loopt. Laat niet blijken dat het kind er onverzorgd uitziet. Ook al bedoel je het nog zo goed.

... je haar verdenkt van mishandeling, omdat hij wel erg vaak een blauwe plek heeft. Dat is het ergste waar een moeder verdacht van kan worden.

... zij vroeger ook zo'n etter was. Dat je dat nog precies weet.

... je haar gerust wilt stellen met uitspraken als 'lelijk in de luier, mooi in de sluier'.

Heb jij één van deze dingen hierboven ooit eens tegen een vriendin gezegd?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Anoniem

    Oow ja precies wat LINDY90 zegt! Die kinderen zelf zijn nog niet eens zo erg maar die moeder praat is echt de hel!

  • Lindy90

    Haha ik snap het allemaal wel, wat ik het irritantste vind is als je dan met een groep van haar vriendinnen bij elkaar zit en ze het alleen maar over bevallingen, luiers, huilbuien, slapeloze nachten enz. kunnen praten en totaal geen rekening met de mensen houden die GEEN kinderen hebben. Ik snap dat je trots bent, maar kom op er is meer in het leven dan alleen kinderen....

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen