10 tekenen dat je ouder wordt

Lifestyle door Mariëlle
Nee, het is geen leuk vooruitzicht, maar één geruststelling: iedereen heeft er (hopelijk!) mee te maken. Ja, dit gaat over ouder worden. Rimpels banen een weg door je huid, oude botten, je komt snel aan en dat soort onzin.
 
Geen druppel alcohol zonder kater voor jou, je hebt krakende botten waarvan je niet eens wist dat je ze had en je wordt niet meer om je ID-kaart gevraagd als je een flesje wijn scoort bij de Appie om de hoek. Je probeerde het nog met vodka, maar ook die kreeg je zonder problemen mee. Dat kan maar één ding betekenen: je wordt ouder.


1. No ID needed
Dat er niet meer om je ID gevraagd wordt bij de appie. Waar je je vroeger mateloos aan irriteerde, zou je nu een móórd voor doen. Je zou er echt alles voor over hebben om nog één keer om je identiteitsbewijs gevraagd te worden.

2. Rimpelkop
Je hoeft niet eens meer dichtbij de spiegel te staan. Die rimpels van je zie je vanaf een kilometer afstand al. En dan wil jouw dagcrème je ook nog wijsmaken dat het rimpels vermindert. Voor zover jij weet worden ze met de dag erger.
 
3. Oude botten
Dat moment dat je bukt en je botten in je lichaam hoort kraken waarvan je niet eens wist dat je ze had.

 
4. Druk, druk, druk
Ja dacht altijd al dat je druk was, maar je komt nu pas achter de werkelijke betekenis van het woord ‘druk’. Hoe doet Beyoncé dat? Zij heeft toch ook maar 24 uur in een dag?
 
5. Liedjes van vroegâh

Je kunt het hele muzikale repertoire van Telekids meezingen. “Oeh, ah, ochtendgymnastiek. Oeh, ah, fanatiek!” “Pittige tijden, het leven is een zure BOM.” “Er komt visite, visite, wat zullen we genieten.” “Nog tweehee, twee minuten voordat ik stohop…” “Harry is de schrik van elke cowboy, Harry is de aller wildste hengst!” Oké, wij zijn echt veel te guilty! We kennen er nog veel meer uit ons hoofd...
 
6. Katers worden erger
Hoe ouder je wordt, hoe erger de katers worden. Een druppie wijn hoeft maar op je tong te kletteren en je hebt al een kater. Soms zelfs al als je nog aan het drinken bent. Te erg!


7. Nachtjes doorhalen zit er niet meer in
Terwijl je vroeger gerust rond een uurtje of 07:00 de kroeg uitrolde (09:00 was ook geen uitzondering en zelfs 11:00 is al een keertje gelukt) moet je er nu niet meer aan dénken. Jouw slaap is je goud waard.

8. Stappen is sowieso geen favoriet
Stappen? Wat er is mis met de bank? Dat is toch ook gezellig? Wacht, ik pak 30 seconds erbij!

9. Kiloknallers
Het is een cliché, omdat het wáár is: je komt sneller aan zodra je ouder wordt. Vroeger kon je gerust drie keer -of 7 keer- per week naar de Mc, KFC en Burger King. Dat hoef je nu niet meer te proberen. Terwijl je nu wél sport én luncht met salades. Het is zó oneerlijk.

10. U
Je wordt ineens aangesproken met 'u' en 'mevrouw'. De eerste keer is het nog wel schattig ja. Maar dat 'schattige' gaat al snel over.

Wat vind jij zo confronterend aan ouder worden?