Lifestyle / Media
Media

De 7 beste herfst- en winterfilms

De wind wordt kouder, de dagen korter en de mensen chagrijniger. Is de herfstdip ook bij jou weer in aankomst? Zet dan een pot thee, pak een dekentje en installeer je op de bank met deze zeven beste herfst- en winterfilms. 
 
1. Autumn in New York
Deze klassieker moet je hebben gezien, al is het maar vanwege de herfstige titel. In deze film valt de ietwat oudere playboy Will voor de jonge Charlotte, die hem met haar zachtaardigheid en wijsheid aan zich weet te binden. Maar wat hij niet weet is dat ze ziek is en misschien niet lang meer heeft te leven...
 
 
2. Serendipity
Oké, dit is eigenlijk een kerstfilm, maar hij is zo heerlijk romantisch dat je hem nu al wel kunt kijken. Als Jonathan en Sara elkaar voor het eerst ontmoeten slaat de vonk direct over, maar ze besluiten hun liefde over te laten aan het lot. Sara schrijft haar telefoonnummer in een boek, terwijl Jonathan zijn nummer op een briefje van 5 dollar schrijft. Daarna gaan ze uit elkaar, met de gedachte dat ze meant to be zijn als ze elkaar weer weten te vinden. Maar gaat dat ook lukken?
 
Leuk feitje: Serendipity is nu ook een waargebeurd verhaal! De Ierse Denise O'Reilly vond een liefdesverklaring op een briefje van 20 euro en plaatste een foto op Facebook. Er staat: 'Christy, jij bent het altijd geweest. Kom mij zoeken. - Megan'. De foto werd ruim 16.000 keer gedeeld op Facebook en uiteindelijk werd Christy gevonden. 
 
Hij liet weten dat Megan zijn ex-vriendin was die zes maanden geleden via het briefje contact met hem probeerde te zoeken. Christy kreeg het biljet echter nooit in handen en had dus geen idee dat Megan hem weer zocht. Inmiddels hebben de twee weer contact, maar Megan heeft nu een relatie en dus is het onbekend hoe dit zal aflopen...
 

 
3. Chocolat
In de winter van 1959 opent Vianne Rocher een chocolaterie in een Frans, strenggelovig dorpje. De burgemeester is niet gediend van haar excentrieke manieren en haar wilde dochter en doet er alles aan om ze te verdrijven uit zijn dorp. Zal Vianne doorzetten of zich laten wegpesten? Deze film is vooral een aanrader door de heerlijke rol van Johnny Depp.
 
4. You've got mail 
Dit is de perfecte herfstfilm, aangezien een deel van de film zich in dit seizoen afspeelt. Kathleen en Joe mailen dagelijks met elkaar en er is flink wat aantrekkingskracht in het spel. Ze hebben elkaar echter nog nooit ontmoet... Denken ze. In werkelijkheid is Joe de baas van een bedrijf dat het voortbestaan van Kathleens boekwinkel bedreigt. En hebben ze een hekel aan elkaar. Als dat maar goed komt...
 
5. The Lake House 
Deze film is een aanrader voor de ware romantici onder ons. Kate en Alex wonen allebei in hetzelfde huis aan een meer, al woont hij daar in 2004 en zij in 2006. Via de brievenbus van het huis kunnen ze echter brieven aan elkaar schrijven en zo met elkaar communiceren. Gaandeweg worden ze verliefd, maar kunnen ze elkaar ooit ontmoeten?
 

 
6. Love Actually 
Deze film trok aandacht met zijn sterrencast, die bestond uit onder andere Keira Knightley en Liam Neeson, maar werd groot door de geweldige verhaallijn. De levens van meerdere mensen worden uitgelicht in een countdown naar kerst. Liefde, lust en leed komen allemaal voorbij in deze ultieme kerstfilm. 
 
7. The Holiday 
Twee vrouwen die helemaal klaar zijn met mannen en de liefde besluiten om aan een huizenruil te doen. De één vertrekt naar het zonnige Los Angeles terwijl de ander naar een cottage op het Engelse platteland gaat. Maar wie zegt dat mannen en de liefde hen niet achtervolgen?
 
Wat zijn jouw favoriete films tijdens de koude wintermaanden?