Dit zijn de beste smoesjes als je geen zin hebt om te werken!

Werk & studie door Anniek

Heb jij vandaag geen zin om uit bed te komen? Of wil je lekker een dagje thuisblijven? Gebruik dan deze tien smoesjes! Uit onderzoek blijkt namelijk dat de volgende tien excuses het meest worden geaccepteerd door de baas.
 
Uit onderzoek van de Engelse zorgverzekeraar AXA PPP Healthcare blijkt dat griep met stipt op nummer één staat. Logisch eigenlijk, want welke baas wil nou het risico lopen dat al zijn werknemers worden aangestoken? Heb jij dus geen zin om vroeg op te staan, zet dan een schorre stem op en doe alsof je bent geveld door de griep. Kuch kuch.
 
 
Gebroken been
Rugpijn of verwonding door een ongeluk doen het ook goed; ruim 38 procent van de bazen vindt dit een geschikt excuus om niet te komen opdagen. Zorg er wel voor dat je het niet overdrijft, want een gebroken been waar je de volgende dag weer gewoon op kunt lopen is lastig uit te leggen... 
 
Voor de rest bestaat de lijst uit stress, een operatie, depressie of angststoornis, verkoudheid en migraine. Hoewel dit de meest geaccepteerde excuses zijn, blijkt uit het onderzoek toch dat werknemers veel van deze dingen juist geheimhouden voor hun baas! Een angststoornis of een depressie worden het meest verzwegen, gevolgd door stress, verkoudheid of migraine. Ook gaat 7 procent van de mensen met griep gewoon aan het werk. 
 
Menstruatie
Wat ons het meest verbaast aan deze lijst is het ontbreken van 'de menstruatie'. Het nummer één excuus tijdens de gymlessen op school is blijkbaar geen reden om niet te gaan werken. Wij blijven het in ieder geval een goede smoes vinden, zeker als je een mannelijke baas hebt...
 
 
Hieronder vind je de hele lijst met 'geaccepteerde' smoesjes: 
 
1. Griep 
2. Rugpijn 
3. Verwonding door een ongeluk 
4. Stress 
5. Operaties zonder spoed 
6. Depressie 
7. Angststoornis 
8. Verkoudheid 
9. Migraine 
10. Een andere oorzaak 
 
Wat zijn jouw favoriete smoesjes voor als je niet wilt werken?