Lifestyle
Lifestyle

Sharing is caring in de praktijk

Waarom zou je op een houtje bijten als je met wat creativiteit aan kunt schuiven bij een godenmaal? Een crisis is zo leerzaam. Je creativiteit wordt uitgemolken en daardoor ontstaan hele mooie initiatieven zoals Thuisafgehaald.nl.

We krabbelen op uit de crisis. Hartstikke fijn, maar dat is nog geen reden om ineens duur te gaan leven. Rijk leven hoeft namelijk niet duur te zijn. We hebben zoveel geleerd uit het dieptepunt van de crisis, waarom zouden we die levensstijl niet behouden. Waarom zouden we voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, als we hebben geleerd hoe het ook voor een stuiver kan?


Delen is lief
Sharing is caring is inmiddels een veelgebruikte term. Sharing is caring is waar. Wat nou als iedereen alles met elkaar deelt. Eten bijvoorbeeld. Wanneer je voor een heel weeshuis kookt zijn de kosten per persoon een stuk lager dan wanneer je voor uppie een hapje in elkaar draait.

Voordeeleconomie
Tv-maker Frank Evenblij en schrijfster Martine de Jong gingen de straat op en maakten in samenwerking met Telfort de serie De Voordeeleconomie. Zij laten zien dat door te delen een rijk leven helemaal niet duur hoeft te zijn. Een rijk leven is een creatief leven. Zo ontdekten ze het initiatief Thuisafgehaald.nl. Hier kun je maaltijden delen met jouw buren. En jouw omgeving kan maaltijden met jou delen. Via de knop ‘bordje over’ kun je ontdekken of koks in de buurt iets voor jou willen klaarmaken. Want het kan beter in jouw buik belanden dan in de prullenbak van een ander is onze mening.

Laat toch lekker voor je koken
Dus heb je een keer geen zin om te koken, check Thuisafgehaald.nl en volg de serie De Voordeeleconomie op Telfort's blog, want Frank en Martine ontdekken zoveel van dit soort toffe deeleconomie initiatieven waarbij je je leven rijker en voordeliger kunt maken door te delen. Like we said: sharing is caring.

Frank Evenblij checkt Thuisafgehaald.nl:


En? Ga jij je aanmelden?