Stadia waar je doorheen gaat als je iets geheim moet houden

Celebs door Sabine


Niemand staat graag bekend als een roddeltante, maar zo nu en dan smullen we ervan als iemand zijn dirty little secret wil delen. Maar als we het echt geheim moeten houden, valt ons dat best zwaar. Door deze stadia gaan we dan heen.

Wanneer iemand zijn zin begint met: “Ik moet je iets vertellen, maar je mag het écht niet verder vertellen”, zit je op het puntje van je stoel. Zeker als je dit daarna met je bestie kunt bespreken. Het valt je dan ook heel zwaar wanneer je dit eigenlijk niet kunt maken. Deze fases zul je ongetwijfeld doorstaan als iemand je in vertrouwen heeft genomen…

‘Ik ga mijn mond dichthouden’-fase

Een vriendin heeft me in vertrouwen genomen en ik ga haar vertrouwen niet schaden. Hoppa, mond op slot en sleutel weggooien! Net zoals op de basisschool… God, was het maar zo makkelijk! Goed, ik kan dit. Niets zeggen, gewoon over iets ander beginnen wanneer je het moeilijk krijgt. Hoe moeilijk kan het zijn?!

 ‘Zij zou hier echt van smullen’-fase
Kon ik het maar aan Ronja Roddelgraag vertellen… Ik zou haar gezicht zo graag willen zien als ze dit hoort! Die zou dit echt niet zien aankomen. Ze komt niet meer bij! Wedden? Maar ja, ze houdt haar mond vast niet dicht. Beter zeg ik niets.

‘Ze komt er vast nooit achter’-fase

Maar als niemand zijn mond opentrekt, komt niemand er natuurlijk achter! Dit zou best kunnen werken. Als ik het iemand gewoon laat beloven, of beter, laat zweren! Op z’n moeder ofzo, dan moet het wel goed komen. Hoewel, het zou wel echt lullig zijn als het uitlekt. Misschien is dit toch niet echt het beste moment om loyaliteit te testen.

‘Ik voel me nu echt een slecht persoon dat ik dit overweeg’-fase

Jeetje, dat ik dit soort dingen allemaal overweeg. Ik zou zelf ook niet willen dat iemand mijn darkest secret zomaar van de daken zou schreeuwen. Ik moet hier toch maar mee oppassen. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets: karma is a bitch.

 

 

 


‘Oké, ik moet dit echt aan iemand kwijt’-fase
Maar ik moet dit aan iemand vertellen! Ik kan hier niet zomaar mee rond blijven lopen! Is het niet alleen maar menselijk dat je dingen wilt bespreken? Waarom moest ze nu uitgerekend haar ei bij mij kwijt? Ik kan deze druk niet aa-haan! 

‘Ik ga mijn mond echt dichthouden’-fase

Nee, nee, nee. Suck it: je gaat gewoon je mond dichthouden! Ze heeft je in vertrouwen genomen. Het is niet voor niets een geheim, anders zou ze het zelf wel in haar Facebook-status hebben gezet. Basta! Mond dicht, klaar! 

Blijven geheimen bij jou wel veilig? Of kun je niet wachten om ze te delen met een vriendin?