Deze 18 dingen van vroeger missen we

Lifestyle door Mariëlle
Tjesus, zijn we nu alweer jarig? Is het alweer Oud en Nieuw? Is het nu alweer zomer? De tijd gaat zo rap. Het is inmiddels alweer zo lang geleden dat mama’s prakkie stipt om 18:00 uur voor je klaarstond. Dat missen we weleens.

Potverdorie wat gaat die tijd toch snel. Het is zo’n ontzettende cliché, maar de tijd gaat met de snelheid van roadrunner aan ons voorbij. Hoe erg is de maandag als je toch al weet dat het zo weer vrijdag is? Inmiddels zitten we in de leeftijdfase dat we het grote mensenleven leven. Dat we een (globale) richting hebben gevonden waar we met ons leven naartoe willen. De fase tussen net wel/net niet klaar zijn met studeren en het huisje-boompje-beestje bestaan. En dan pas beseffen we ons dat 'vroegâh' helemaal zo slecht nog niet was. Dat we best wel want dingetjes missen. En dat we af en toe wensten dat we een tijdmachine hadden, zodat we FLOEP weer terug zouden kunnen vliegen naar het verleden. Want de volgende dingen missen we weleens...


1. Buiten spelen. Lekker door de modder rollen, in de regen dansen, schommelen, hoepelen, knikkeren, in bomen klimmen, belletje lellen. Er waren zoveel opties om buiten te doen. 

2. Huiswerk maken, want nu willen we wél leren.

3. Spijbelen - moet je nu niet meer proberen.

4. Na het stappen thuiskomen en je ouders al aan de ontbijttafel treffen. Oops.

5. Uitslapen tot het doorliggen van start gaat.

6. De hele zondag besteden aan MTV-marathons.


7. In je nest wegrotten tot het donker wordt.

8. Het bed onderkruimelen met chips -maakt je moeder wel weer schoon.

9. Ontbijten wanneer je moeder het avondeten serveert.

10. Je ziekmelden voor je bijbaantje, zodat euh… Je de rest van de dag lekker doelloos voor je uit kunt staren.

11. Dat de vaatwasser uitpakken jouw enige taak in het huishouden is voor de héle week.

12. Met je vriendinnetjes roddelen over docenten.

13. Een geheim dagboek bijhouden met je vriendinnen waarin je elkaar op de hoogte houdt van de hoofdzaken in het leven: jongens, dat je op de stoel van de docenten een uitgekauwd kauwgompje hebt gelegd, jongens, dat je ruzie hebt met je ouders, jongens, dat je een andere vriendin keihard hebt laten vallen (stomme trut), jongens en dat soort #firstworldproblems.


14. Alles ontdekken. Vroeger was er nog zoveel dat je niet wist. Daardoor kwam er continu zoveel nieuws op je pad. En nieuwe dingen zijn nou eenmaal spannend.

15. Huisarrest hebben en dan stiekem door het dakraam naar buiten klimmen. Of juist via de voordeur naar buiten lopen en dan zo nonchalant mogelijk tegen je moeder zeggen: “Yo mam, ik ben even naar Laura, ik ben om zes uur weer thuis.” Om vervolgens sms’je te ontvangen met ‘potverdorie kom naar huis, je had gewoon huisarrest en toch ben je weg!’ Haha, later!

16. Thuiskomen en niet meer naar de supermarkt hoeven. Niet meer hoeven koken. Alles staat al voor je klaar. God damn, wat missen we dat.

17.  Niet te veel over alles nadenken. Zo lekker onbezonnen zijn, dat zou nu ook weleens van pas kunnen komen, maar het zit er gewoon niet meer in. We hebben inmiddels te veel verantwoordelijkheid om niet na te denken.

18. In ons nakie rondrennen zonder ons te hoeven schamen voor drilbillen en hangmemmen.

Was mis jij van vroeger?