Manieren om de maandag minder erg te maken

Lifestyle door Mariëlle
Damn, wat ben jij toe aan weekend. Eén nadeel: het is pas maandag. Net was het nog vrijdag, maar na één keer knipperen met je ogen en het weekend was alweer voorbij. Hier ben je nog niet aan toe. Maak je de maandag minder zwaar.

De maandag is niet je favoriete dag. Je moet jezelf weer oppakken en het duurt nog VIJF dagen voordat je eindelijk weer eens op je luie achterste kunt ploffen. Nog VIJF dagen dat je moet zwoegen. Daar heb je echt zo geen zin in. Je kon vanmorgen al niet uit je bed komen, laat staan dag je de dat al aankunt… Jawel, dit kun jij, want op de volgende manieren maak je de maandag een stuk minder zwaar.


1. Zie er niet de hele zondag tegenop, maar geniet van je zondag.

2. Zorg dat je iets leuks te doen hebt. Iets waar je naar uit kunt kijken.

3. Zorg in ieder geval dat je niks stoms te doen hebt waar je tegenop kunt zien.

4. Kun je niks leuks inplannen? Zorg dan voor leuke alternatieven. Een lekkere lunch ofzo.

5. Ontbijt je normaal thuis? Ontbijt dan op de maandag onderweg of op je werk. Dan kun je minimaal een kwartiertje langer pitten.


6. Begin de maandag met een guilty pleasure ontbijt. Iets lekkers om naar uit te kijken. Dat verdien je, want het is maandag en dan ben je al zo zielig.

7. Neem na het weekend, voordat je met werken begint, je weekend even door met je collega’s. Dit is een leuke manier om de week te beginnen.

8. Haal alles uit het weekend wat eruit te halen valt. Op die manier kun je de hele week teren op je weekend en ga je op maandag, nagenietend, met een grote glimlach naar je werk.

9. Op elke andere dag mag je de dag beginnen met dingen waar je een hekel aan hebt, maar niet op de maandag. Op maandag begin je met leuke dingen. Zelfs nog voordat je je mail doorspit. Tenzij je natuurlijk een leuke mail gaat versturen of een leuke mail verwacht.

10. Een flinke dosis koffie is een must.


11. Start de zware zaken des levens nooit op maandag. Probeer niet je hele leven om te gooien omdat het toevallig maandag is. “Maandag ga ik echt gezond doen.” Hoor je het jezelf nog zeggen? Lekker is dat, alsof de maandag niet al zwaar genoeg is! Niet echt een goed idee dus. Waarom begin je niet op zondag met gezond leven? Of op een andere dag natuurlijk.

12. Zie de positieve kanten van de maandag in. Zie de maandag als een uitdaging. Je hebt weet iets om handen waar je je tanden in kunt zetten. Laat ze zien wat je in huis hebt.

13. Plan niet alles van de hele week op de maandag en probeer alles in één dag af te krijgen (waarvan je van te voren al wel weet dat dat niet gaat lukken) om vervolgens wel te zien hoe ver je komt je de overblijfselen over de rest van de dagen te verdelen. Houd het realistisch, dan kun je er makkelijker aan beginnen en geeft het meer rust in je hoofd waardoor je makkelijker en efficiënter werkt.

14. Plan op maandagavond na je werk wat leuks met bijvoorbeeld vriendinnen. Je zou denken dat je daar op maandag nog niet aan toe bent en dat je na het werken niks liever wilt doen dan op je luie gat zitten. Maar bedenk je eens waarom de week vanaf donderdag steeds leuker wordt: omdat je dan vaak leuke dingen doet. Dus waarom begin je met die leuke dingen niet gewoon al op maandag en verdeel je het wat beter over de week in plaats van alles naar het einde van de week te schuiven.

15. Zorg dat je op maandag vrij bent. Dat is het allerbeste!

Wat doe jij om de week minder zwaar te beginnen?