Zo voorkom je een awkward date

Single & daten door Anniek
Heel gezellig hoor, zo'n date met Jantje, maar waar moet je het in godsnaam over hebben? En waarom staart hij je de hele tijd zo aan? Wij houden niet van awkward dates. Jij ook niet? Lees dan hier onze tips om ze te voorkomen!
 
Bereid je voor 
Je hoeft natuurlijk niet een paginalang script te maken waar jullie je aan moeten houden, maar een beetje voorwerk kan geen kwaad. Bedenk een paar gespreksonderwerpen die je er tussendoor kunt gooien als er een stilte valt, zoals vakanties of voedsel. Mensen praten nou eenmaal graag over dingen waar ze van houden en wie houdt er nou niet van vakantie en eten? Probeer zware onderwerpen als exen te vermijden, want waarschijnlijk heeft Jantje geen zin om het met jou te hebben over die ene vriendin die vreemdging met zijn beste vriend. 
 

 
Erken de stiltes die misschien vallen
"Jezus, dit is wel heel ongemakkelijk, hè? Zullen we even opnieuw beginnen?" Soms moet je eerst het probleem erkennen voordat je verder kunt. Het is helemaal niet erg om toe te geven dat het niet zo soepel loopt als je zou willen. Misschien helpt het jullie allebei wel om te ontspannen en de date op een leuke manier voort te zetten.

Maak een grapje
En dan hebben we het over een echte, leuke grap. Kom dus niet met een klop-klop grap aanzetten (tenzij jullie dat allebei hilarisch vinden), maar met een lekkere pijn-in-je-buik-van-het-lachen grap. Dat breekt het ijs meestal wel. Zo niet, dan is het waarschijnlijk niet meant-to-be. Als een man je humor niet kan waarderen, is het sowieso al een loser. Of je hebt slechte humor, dat kan ook. 
 
Ga dubbeldaten
Als je zeker wilt weten dat er geen awkward stiltes vallen of dat je date compleet in de soep loopt, kun je altijd nog vrienden op sleeptouw nemen. Ga dubbeldaten met (gemeenschappelijke) vrienden en verzeker jezelf ervan dat het gesprek blijft flowen. Zelfs als jij en je date elkaar geen hol te vertellen hebben, kunnen jullie alsnog lekker meepraten met je vrienden. 
 

 
Kies voor een activiteit
En dan hebben we het niet over de bioscoop, hoewel je tong in elkaars mond steken ook prima werkt als je stiltes wil vermijden. Kies in plaats daarvan voor een ondernemende date en ga bijvoorbeeld naar de klimmuur. Dan ziet Jantje meteen jouw ondernemende en competitieve kant. Of wat dacht je van een bezoekje aan de kermis. Daag elkaar uit om in de wildste achtbanen te gaan en trek gekke bekken voor de foto. Eindig de avond in het reuzenrad, met alle twinkelende lichtjes onder jullie. Romantiek gegarandeerd!
 
Weet wanneer het niet werkt
Je kunt twee uur lang proberen om een vonk te creëren, maar soms is het het gewoon niet. En daar is niets mis mee, maar je moet op een gegeven moment wel weten wanneer je moet opgeven. Zeg dus eerlijk tegen Jantje dat je niet denkt dat jullie op een dag naar het altaar lopen en ga lekker verder vissen in de zee! 
 
Wat zijn jouw tips om een ongemakkelijke date te voorkomen?