Lifestyle / Media
Media

Yes! Mannen vinden boekenwurmen sexy

Op een date net doen alsof je niet van lezen houdt? Dat is zó 2010. Boeken lezen is juist heel goed voor je liefdesleven, want slim is het nieuwe sexy. Benieuwd welke genres je aantrekkelijkheid vergroten? Lees snel verder!
 
Halleluja! Met je neus in de boeken zitten is eindelijk niet meer nerdy en thuisblijven op vrijdagavond omdat je een date hebt met een fictief personage is sociaal geaccepteerd. Misschien ontmoet je zo geen mannen in de kroeg, maar juist het lezen van boeken kan ze aantrekken en je liefdesleven bevorderen. 


Intelligentie

Uit een enquête van datingwebsite Elitedating is gebleken dat 51 procent van de mannen liever een vrouw heeft die haar literatuur kent dan haar shotjes en Top 40-nummers. Zowel mannen als vrouwen vinden intelligentie namelijk een erg aantrekkelijke eigenschap. Een leuk uiterlijk doet ook wonderen - je gaat tenslotte als eerste op die killer smile af -, maar uiteindelijk blijkt een diepgaand gesprek toch de weg naar een hart te zijn.
 
Nu kun je naar het eerste het beste boek grijpen dat je ziet, maar zo werkt het helaas niet. Het lezen van Jip en Janneke zal je waarschijnlijk niet aantrekkelijker doen overkomen op het andere geslacht, tenzij ze je direct bestempelen als potentiële moeder van hun kinderen. Nee, het genre dat je het beste kunt lezen is thriller. Ruim 28 procent van de mannen en 30 procent van de vrouwen verkoos thrillers tot het meest sexy genre. Haat en liefde liggen nou eenmaal dicht bij elkaar.
 
 
Fantasie
Mannen vinden het ook sexy als een vrouw zichzelf verliest in een non-fictieboek of een erotisch boek. Vrouwen zien na mannen met thrillers het liefst een man die op internet artikelen leest en mannen die enthousiast kunnen worden van klassiekers. Het fantasiegenre is bij beide seksen niet populair, dus je eerste, gesigneerde druk van Harry Potter kun je lekker in je boekenkast laten liggen. 
 
Dus, dames: zet een bril op je neus, trek een boek uit je boekenkast en sla een man aan de haak. Makkie toch? 
 
Welke boeken lees jij graag?