Stop je kater met muziek

Vrije tijd door Mariëlle
Het begon allemaal zo onschuldig dat borreltje gisteren. Ah joh, moet kunnen. Niet wetende dat je er de volgende ochtend een mannetje met een enorme hamer in je hoofd tekeer zou gaan. Maar daar is iets op gevonden! Nu echt! Muziek.

Bij het openen van je ogen snap je precies waarom mensen allergisch kunnen zijn voor katers. Omdat ze een behoorlijke allergische reactie veroorzaken op je gesteldheid. Met een druk achter je oogbollen, bonzende slapen en een zuurtje dat je huig kietelt probeer je je van je bed te ontdoen. Het liefst zou je je nog even terugtrekken onder de dekens, maar het is alweer maandag. Het was ook een stom idee om op zondag te borrelen. Je had natuurlijk nooit verwacht dat het zo uit de hand zou lopen. Jemineetje, er zit echt een kiloknaller op je romp. Het idee om muziek aan te hengsten lijkt heel slecht, maar HLN.be meldt dat het je kater vermindert. Dat klinkt zeker wel als muziek in je oren.


Vergelijkbaar met paracetamol

Voorzitter en oprichter van het New York Headache Centre, Alexander Mauskop, zegt te kunnen bewijzen dat muziek helpt tegen de pijn die een kater achterlaat in je hoofd. Volgens hem is muziek niet zo krachtig als morfine (klinkt logisch), maar hij durft het wel te vergelijken met paracetamol.

Muziek lijdt af

Lynn Webster, voormalig voorzitster van de American Academy of Pain Medicine kan daar aan toevoegen dat je katers kunt vergelijken met migraine. Je kunt geen scherpe of luide geluiden horen, maar ze verklaart dat je met afleiding de pijn kunt verzachten. Dus als muziek dusdanig afleidt, kan het de pijn verzachten.

Dusseuh… katertje? Knal die speakers aan!

En? Werkt het al?