Review: Braun CareStyle 5 stoomgenerator

(Web)shops door Redactie Ze.nl
We hadden natuurlijk al een verrukkelijke workshop stomen gehad met Fred van Leer, maar nu mochten we de Braun CareStyle 5 stoomgenerator zelf testen. Wij houden van snel en makkelijk: kon de stoomgenerator aan deze eisen voldoen?
 
HoofdredactriZe Vera ging thuis aan de slag met de Braun CareStyle 5 stoomgenerator om te testen hoe goed dit beestje nou echt stoomt. Er wordt namelijk heel wat beloofd: krachtige prestaties, eenvoudig te gebruiken en een stijlvol design. In hoeverre klopt dit allemaal?
 
 
iCare-technologie
Nou, we zullen maar meteen met de deur in huis vallen: de Braun CareStyle 5 stoomgenerator doet precies wat hij belooft! Vera ging met een flinke berg gekreukte kleren aan de slag en was in no time klaar met strijken! Het apparaat heeft één temperatuursinstelling voor álle stoffen. De iCare-technologie noemen ze dat. Vera hoefde dus niet per kledingstuk de temperatuur in te stellen, wat haar een hoop tijd scheelde. Eén druk op de knop was genoeg.
 
Die ene druk op de knop was niet het enige wat Vera handig vond. De Braun CareStyle 5 stoomgenerator heeft namelijk een afgeronde strijkzool (lijkt op de rondingen van een snowboard) waardoor je het apparaat gemakkelijk alle kanten op kunt bewegen. Hindernissen als knoopjes zijn ineens geen obstakel meer, want door de 'schans' glijdt de stoomgenerator er zo overheen. Die speciale strijkzool noemen ze bij Braun de Eloxal 3D strijkzool. Die vond Vera echt heel chill. Dat scheelde haar zoveel tijd! Omdat de strijkwarmte ontstaat door de combinatie van krachtige stoom en de juiste temperatuur van de strijkzool wordt de kleding niet verpest als je de strijkbout per ongeluk vergeet wanneer hij nog op de kleding staat. Een klassieke strijkfout die ons allemaal weleens is overkomen (echt).

Het is ook heel handig dat de stoomgenerator afgeronde randen en een Eloxal coating heeft. Die coating is supersterk waardoor het krassen op de zool voorkomt als je over ritsen en knopen strijkt (want dat kan dus ook gewoon met dit apparaat, zonder ook maar íets te beschadigen). Veel beter wordt het toch niet?
 
Vera begint deze gekreukte blouse te strijken...


En zoals je ziet, verdwijnen de kreukels meteen!
 
Stoomkracht
Vera heeft een biecht: ze heeft een bloedhekel aan strijken en daarom was ze blij dat ze er zo snel klaar mee was. Het belangrijkste aan de stoomgenerator is natuurlijk de stoomkracht (duh). Nou, op dat gebied zit het ook wel goed hoor. Vera werd tijdens het strijken bijna zelf weggestoomd! De Braun CareStyle 5 heeft een stoomafgifte van 120 gram per minuut en voor de echte, hardnekkige kreukels (die elke blouse -vooral een blouse- wel heeft) geeft de stoomgenerator een extra krachtig stoomshot van 340 gram per minuut. In gewone mensentaal betekent dit dat je tot wel twee keer zo snel strijkt!
 
Wat Vera meteen een heel vertrouwd gevoel gaf is dat Braun bij de aanschaf van een Braun CareStyle 5 stoomgenerator 4(!) jaar garantie geeft. 2 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar extra garantie! Daarnaast kun je de stoomgenerator 100 dagen op proef gebruiken. Ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug! Dat risico zou Braun natuurlijk niet nemen als ze niet vierkant achter het product zouden staan. Die acties lopen overigens tot eind december (dus het geldt ook als je deze stoomgenerator in de schoen stopt of onder de kerstboom legt).
Pfieuw, wij zouden het wel weten!

Alle ins and outs en andere strijkweetjes kun je vinden op Strijkenmetfred.nl waar niemand minder dan Fred van Leer uitleg geeft (love him!).
 
 
Conclusie
Vera gleed als een speer door haar berg gekreukte kleren heen, dus de Braun CareStyle 5 stoomgenerator is helemaal goedgekeurd! Je strijkt sneller, gemakkelijker én leuker, omdat je niet achter elk knoopje blijft haken. Dit wordt een blijvertje.

Oh enneuh: mocht je je afvragen waar die mooie strijkplank van is (we hebben er namelijk al wat vragen over gehad), die is van Brabantia. Ze hebben nog veel meer leuke designs!

Ben jij ook al om?