Lifestyle / Media
Media

Interview: Randy Fenoli over zijn leven als bruidsgoeroe


Bruidsgoeroe Randy Fenoli, bekend van TLC-realityserie 'Say Yes To The Dress', is een drukbezet man. Een paar maanden geleden was hij in Amsterdam. Wij spraken de Fashion Director van bruidswinkel Kleinfeld Bridal, New York.
 
Onlangs was je nog in Europa voor de 'Say Yes To The Dress' bruidsbeurs. Hoe houd je zo’n killing schema vol?
"Nou, niet. Ik crash letterlijk zodra ik thuis kom. Ik trek een tanktop en een pyjamabroek aan en lig een hele week lang op de bank. Ik raak dan ook geen computer aan, want ik moet me echt even afsluiten. Ik had geen idee hoe deze Europese tour zou verlopen. Ik ben in Denemarken, Engeland en Nederland geweest en het was overweldigend. Ik had nooit gedacht dat er in Nederland fans letterlijk voor de deur zouden kamperen. Ook toen ik bij RTL Late Night was (een programma van Humberto Tan, red.) stonden ze me buiten op te wachten. Ik heb veel empathie voor beroemdheden als Beyonce en Oprah Winfrey, want het is heel moeilijk om tijd voor jezelf te maken."
 
 
Je blijft wel altijd vriendelijk en beleefd naar je klanten toe. Hoe doe je dat?
"Ik heb dit werk gekozen en zoals je misschien weet heb ik een hele onveilige jeugd gehad. Ik werd mishandeld door mijn vader. Ik weet nog goed dat mijn vader me een keer had geslagen, ik naar mijn kamer ging en met gebalde vuisten in de spiegel keek. Ik had een vuurrood, betraand gezicht en zei tegen mijzelf: 'Ik zweer dat ik hier uitkom en een beter mens word dan mijn vader.' En nu ik op deze plek in mijn leven ben ga ik niet moeilijk doen." Lachend: "I will bitch in private, but never complain in public."
 
Je bent in korte tijd heel bekend geworden. Hoe is dat?
"Ik krijg heel veel energie van mensen, want mijn fans en het publiek geven me zo veel liefde. Het is zo mooi dat je een indruk kunt maken op iemands leven. Als ik dat kan gebruiken om van de wereld een betere plaats te maken, dan is dat mijn enige echte doel in het leven. Wat is bekend en rijk zijn waard als je het niet kan gebruiken voor een hoger doel? And honey, what you see is what you get. Ik speel geen karakter: ik bén er één."
 
Je bent opgegroeid op een boerderij en hebt jezelf aangeleerd hoe je met naald en draad moet omgaan. Waar haalde je de inspiratie vandaan?
"Van de koeien in de wei. Ik wilde er namelijk zo ver mogelijk vandaan zijn. We hadden geen fashionbladen in huis die ik kon gebruiken voor inspiratie, maar ik zag wel de afbeeldingen van vrouwen op het pakket van de naaipatronen. Op de voorkant stond een foto van actrice Marlo Thomas en ik had in die tijd een behoorlijke crush op haar. Maar ook mijn moeder en zus waren een grote inspiratie voor mij. Het zijn allebei mooie en sterke vrouwen. Mijn moeder is nu 92 en ze is nog steeds een mooie vrouw. Ze is nog heel actief, soms meer dan ik. Ze heeft in haar leven zeven kinderen gekregen en ook zij werd mishandeld door mijn vader. Maar ze zorgde heel goed voor ons, ze is echt een voorbeeld voor me. Een muze."
 
De kleine Randy op tweejarige leeftijd.
Bron
 
Hoe ben je als man bij Kleinfeld Bridal terechtgekomen?
"Het was voor die tijd iets ongewoons om een man in te huren voor die baan. Je hebt toch te maken met dames die kleding passen. Maar het team maakte een uitzondering voor mij. Ze zeiden: 'Randy, jij bent ontwerper, je kent de jurken, weet veel van make-up en kan goed met de bruidjes omgaan.' Op mijn eerste werkdag waren ze net klaar met het filmen van het eerste seizoen 'Say Yes To The Dress'. In het tweede seizoen wilden ze mij er graag bij hebben."
 
Je bent zelf natuurlijk ook ontwerper. Hoe doe je dat nu je bij Kleinfeld Bridal werkt?
"Ik ben er eigenlijk mee gestopt toen ik daar kwam werken. De bruidjes moeten me natuurlijk wel kunnen vertrouwen." Lachend: "Als ik nog steeds jurken zou ontwerpen, dan zou ik toch geneigd zijn voor mijn eigen ontwerpen te kiezen."
 
'Say Yes To The Dress: Big Bliss' is elke vrijdagavond om 21:00 uur te zien op TLC. In deze variant van 'Say Yes To The Dress' draait het om het vinden van dé perfecte jurk voor bruiden met een maatje meer.