Waarom meisjes uit het noorden date material zijn

Single & daten door Sabine

Als je een stereotyperend figuur tegenkomt, denkt hij vast dat ze in het noorden allemaal plat praten en alles nog te paard gaat. Maar meiden uit het noorden zijn fantastisch. Je mag van geluk spreken als je er eentje aan de haak slaat!  

Wanneer je vertelt hoe de plaats heet waar je woont, word je vaak raar aangekeken. Je gesprekspartner heeft daar nog nóóit van gehoord. Zonde, want de pareltjes bevinden zich in het noorden. Waarom deze chickies zo leuk zijn? Wij hebben een fijn lijstje voor je opgesteld!

Nuchtere houding

Een meisje uit het noorden zal niet snel van een mug een olifant maken. Ook draaien we niet om de hete brij heen. We zijn wel bekend met het fenomeen Starbucks, maar bestellen hier gewoon een kleine, middel of grote kop koffie. Niets tall, venti of grande. We zeggen waar het op staat! Hij zal dus nooit gek worden van ons gedraai om de zaken heen.



Feestjes

We betalen ons niet blauw aan entree voor een of andere semi-hippe club waar we binnen een mum van tijd weer buiten staan omdat het te warm is en de dj er niets van bakt. Wij maken er zelf een feestje van! We gaan de schuurfeesten af en dat is fantastisch!

De wijzen uit het noorden

Wij als noorderlingen weten precies wanneer we voor de verstandige keus moeten gaan. We paraderen ook weleens rond op een paar killer stiletto’s, maar we weten ook wanneer het verstandiger is om maar te kiezen voor een paar stevige stappers. Bespaart hem weer een klaagzang wanneer we gewoon verantwoordt onze bergschoenen aandoen tijdens een wandeling met zijn familie.

We praten gewoon keurig ABN

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, praten we boven de IJssel allemaal gewoon netjes Nederlands. Het taaltje dat in onze provincie wordt gesproken, verstaan we ook prima en wanneer we het graag willen kunnen we ook wat Drentse/Friese/Groningse zinnen uitkramen, maar één ding benadrukken we graag: we praten prima Nederlands!

Sportief + lekker figuurtje  

In het noorden zijn er geen trams en geen metro’s. Met een beetje pech heeft het gehucht waarin we wonen nog nooit gehoord van een bushalte en moeten we veel fietsend doen. Hierdoor zijn we genoodzaakt om sportief te handelen en resulteert dit in een lekker figuurtje.

Autorijden

We kunnen autorijden als sterren! Zoals bovenstaande al uittekende, is er niet veel keus qua openbaar vervoer. Als 16-jarigen hadden we het er nog wel voor over om 40 minuten op de Harley Trapson te zitten om naar een vriendin te gaan, maar erg enthousiast waren we er niet over. Zodra we 18 waren, haalden we daarom als de wiedeweerga ons rijbewijs. En geloof ons: we leggen wat kilometertjes af. Geen wonder dus dat we zijn uitgegroeid tot autorijwondertjes!



Handen uit de mouwen steken

Je zult ons niet snel van een afstandje horen roepen dat we hulp nodig hebben. Als we echt hulp nodig hebben, zullen we heus wel iemand aan de mouw trekken. Maar in eerste instantie zullen we het eerst zelf proberen te repareren. Ketting eraf? Hoppa, fiets op de kop en zelf proberen dat mankementje te fixen. Hij hoeft je dus niet voor elk wissewasje uit de brand te helpen. Heerlijk vindt hij dat, zo’n zelfstandige vrouw!

Make-up

De meeste noorderlingen voelen niet de behoefte om met de make-upkwast los te gaan met op hun gezicht alsof ze effe een Rembrandt moeten schilderen. Nee, make-up wordt subtiel aangebracht of soms zelfs helemaal niet als we alleen maar naar de supermarkt hoeven. Mannen, nog 5 minuten betekent bij ons ook echt nog vijf minuten!

Wat maakt een meisje uit het noorden nog meer datematerial?