De beste films om bij uit te brakken

Media door Mariëlle
Je kunt best een nieuwe film opzetten, maar waarom geen oude waarvan je zeker weet dat hij leuk is? En zeker als je enorm brak bent op zo’n dag als vandaag. Je hoeft dan in ieder geval niet na te denken, want de tekst ken je al…

Waarom zou je naar een nieuwe film staren als jij en je gesmeerde strotje al kant en klaar zitten om voor de 100e keer met The Sound of Music mee te schetteren? Waarom zou je het risico lopen dat een film eventueel, misschien, wellicht niet leuk zou kunnen zijn en dat jij daardoor meer van je telefoonscherm ziet dan van de film? Nèh, wij zien echt nul redenen om het risico te lopen. We nemen liever het zekere voor het onzekere. Dus we gaan van Dat verveelt nooit. Nog steeds niet. Nog steeeeds niet. Nu ook nog steeds niet.


Matilda

Matilda die door iedereen wordt onderschat. Het kleine meisje met grote krachten. Ze is een wonderkind en we willen allemaal haar zijn. Nog steeds ja, is dat een probleem? Al was het alleen maar om ook een hapje van die chocoladetaart van mevrouw Bulstronk af te happen.

Pippi Langkous

Drie maal drie is zes wie de wie de wie wil van mij leren? We leerden geen snars van dat Zweedse sproetenkopje met gestrekte horizontale vlechten langs haar hoofd. Al het goede komt uit Zweden: H&M, IKEA en ook Pippi Langkous.

Titanic

Oh Leo, niet dood gaan. Heel eerlijk: één van onze redacteuren - we noemen geen namen - heeft de film héél vaak gezien… Tot het moment dat Leo doodging in de film. Toen zette ze hem uit. Dus het begin kent ze van voor naar achteren en binnenste buiten. Maar het einde..? Praat jij ons even bij?

The Sound of Music

Omdat we alle liedjes van de verfilming van de musical The Sound of Music foutloos kunnen opdreunen in de juiste toonhoogte. Denken we. In de film worden de kinderen van de familie Von Trapp gedrilld door de kapitein en Maria Von Trapp leert de kinderen plezier te hebben.

Intouchable

Ondanks dat hij tegen alle sollicitatieregels ingaat en totaal de ongeschikte persoon lijkt sleept Driss de baan als verzorger van Philippe binnen. De stoere, arme, lomperik en de nette, rijke vent blijken een match made in heaven. Deze film maakt een zacht eitje van je.


Catch me if you can

Frank Abagnale Jr. studeerde niet, heeft geen opleiding gedaan, maar was toch piloot, en arts en advocaat. En dat allemaal voor zijn 19e verjaardag. Hij verdiende er bakken met geld mee en het mooiste van dit verhaal: het is echt gebeurd.


Lion King

Laat ons maar lekker wegsnikken als we de Lion King kijken en Mufasa voor de 100e keer het loodje legt. Laat ons maar even wenen in een hoekje. Totdat we ons weer bewust worden van de realiteit en onze leeftijd.

Moulin Rouge

Jonge Britse, arme schrijver Christian werd na zijn eerste bezoek aan de Moulin Rouge heimelijk verliefd op danseres Satine. Maar de stinken rijke hertog werd ook verliefd op Satine. De strijd tussen leven en dood en echte liefde en geld houdt je de hele film in spanning. Ook bij de 100e keer dat je ‘m kijkt. Biecht: we kunnen álle liedjes meezingen. En bij de trailer keldert onze onderlip in vibo-stand op onze onderkin barsten wel alweer in brullen uit (met kippenvel op onze armen!). Niet doorvertellen.

Casanova

De Venetiaanse Casanova is een echte rokkenjager. De term Casanova is door hem in het leven geroepen, want hij is naar hem vernoemd. Geen vrouw was veilig voor deze vleier. Hij wond iedereen om zijn vinger. Om élke vinger. Je wéét hoe hij liegt en bedriegt, je zíet hoe hij de boel weet te bedonderen en toch kan ook geen kijker zich ervan weerhouden om per ongeluk verliefd te worden op Casanova, die in de film wordt vertolkt door Heath Ledger. Die vent is geknipt is voor deze rol.

Bonus: Bro’s before ho’s

Die moet je kijken op je brakketakkendag! Languit op de bank, voetjes omhoog, zak chips in je oksel en een glas vocht in je hand. Perfect om eens lekker in je broek te piesen van het lachen. Nee, nog niet 100 keer bekeken? Doe dat dan eens even snel!

Welke film heb jij al 100x gekeken en zou je zo nog 100x kunnen bekijken zonder dat het ooit gaat vervelen.