Dingen die je écht wil zeggen tegen ouders van kids

Kinderen door Redactie Ze.nl

Soms zijn kinderen engeltjes, maar zijn het de ouders die het bloed onder je nagels vandaan halen. Een opmerking hier, een afkeurende blik daar... Deze dingen willen we stiekem heel graag zeggen tegen de ouders van de wereld.
 
We waarschuwen alvast: onderstaande opmerkingen zijn ook ietwat afkeurend en gemeen. Maar geef toe: soms wil je dit toch gewoon in iemands gezicht schreeuwen? Lezen met een knipoog wordt geadviseerd.


 
1. Ik ben echt heel blij dat ik jouw kind niet heb.

2. Je kind is een beetje lelijk. Sorry, ik wilde schattig of lief zeggen, maar ik mag niet liegen. 

3. Ja, je kind doet dat dus wel. Het is geen heiligman.

4. Je kind luistert echt nooit. Heb je er ooit aan gedacht om zijn oren te laten uitspuiten bij de dokter? Dat zou echt heel erg helpen.

5. Ik weet dat mijn kind jouw kind een klap heeft verkocht, maar ik weet ook vrij zeker dat hij/zij niet als enige schuld heeft. Dus doe even wat minder hysterisch; ze leven allebei nog. 

6. Het kan me echt niet schelen wat voor schattigs Brammetje vanochtend deed. Ik heb maar twee uur geslapen vannacht omdat Sophie aan het janken was, dus een beetje stilte zou heel fijn zijn.


 
7. Nee, ik wil geen ervaringen uitwisselen over bevallingen en poepluiers. Ik wil gewoon mijn kind droppen bij het kinderdagverblijf en weggaan.

8. Veeg die snottebellen weg. Je ziet ze bungelen, pak dan je zakdoek en laat je koter z'n neus snuiten. Goorlap.

9. Hebben jullie überhaupt regels thuis of is het meer een soort apenkooi waarin iedereen vrij rondrent? Dat heet opvoeden.

10. Je kind jat altijd de beer van Sophie. Leer hem dat even af, alsjeblieft.

11. Maar wáárom vind je het oké als je kind krijsend door de supermarkt rent? Wáárom?!

12. Stop even met opscheppen over hoe je kind al kan praten, want we weten allebei dat er slechts gebrabbel uitkomt. 

13. Wees niet zo overbezorgd. Bram gaat echt niet dood als hij een keer zachtjes op zijn bips belandt.


14. Je blokkeert het gangpad van de supermarkt met je twee buggy's, winkelwagen en jengelend kind. En dat zou oké zijn als je zou proberen ruimte te maken, maar als je me alleen maar onverstoorbaar aanstaart, word ik niet zo blij van je.

15. Die betweterige toon waarop je me aanspreekt, kan ik niet waarderen. Misschien dat jij het echt niet vindt kunnen dat ik geen borstvoeding geef, maar ik heb je niet om je mening gevraagd. Dus houd 'r lekker voor je.

16. Kun je misschien niet mijn kind zomaar aanraken? Misschien dat je het oké vindt bij je eigen koters, maar mijn kind is geen huisdier dat je zonder toestemming mag aaien. Bedankt.
 
Welke dingen wil jij stiekem zeggen?