Redenen waarom je niet zonder je lieve collega?s kunt

Werk & studie door Sabine

Vijf dagen in de week sleep je jezelf weer naar de plek waar je je centen verdient. Leuk is je werk niet altijd, maar gelukkig maken je lieve collega’s die lange werkdag een stuk dragelijker. Je kunt niet zonder je collega’s omdat…

Werk is soms echt de hel op aarde. Gelukkig heb je lieve collega’s, anders was je al lang gillend weggerend en zat je nu te teren op een magere uitkering. Waarom je echt niet zonder je collega’s kunt? Hierom!

Voedsel

Ze hebben altijd eten bij zich. ALTIJD. Wanneer jij rond een uurtje of 4 last hebt van je middagdip, zwaaien zij al met een witte chocoladereep met stukjes hazelnoot. En ook hebben ze nog wel een Cup-a-Soup voor je wanneer je hartige trek hebt. En anders lopen ze wel gezellig met je mee naar de dichtstbijzijnde supermarkt.Grapjes

Tussen de praktijken door kun je keihard om hun superfoute grapjes lachen. Je rolt lachend over de grond en schiet weken erna nog in de lach wanneer je alleen al aan het desbetreffende moment moet denken. Laat staan wanneer je ‘m probeert na te vertellen. Je proest de woorden dan met veel moeite uit. Je collega’s zijn de beste komieken!

Hulp

Ze zijn niet alleen goed om je lege maag te vullen of om je lachspieren te trainen, maar ook wanneer jij echt met je handen in het haar zit, schieten ze je vaak te hulp. Kom je ergens niet uit? Dan legt je collega het geduldig aan je uit.

Luisterend oor

Je ziet je collega’s vaker dan je vrienden, dus het is heel natuurlijk dat je ook bij hen zo af en toe je ei kwijt wilt. Gelukkig luisteren ze hartstikke goed naar je. Daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke objectief omdat ze eigenlijk niemand uit jouw vriendenkring kennen.
 
Ze maken het dragelijk
Alleen hun aanwezigheid helpt al. Als je in je uppie een achturige werkdag moest zien door te komen, zou je bij uur twee al van je stoel afvallen. Maar gelukkig heb je je collega’s die het dragelijk maken. Wanneer jij loopt te puffen van vermoeidheid, weten ze je vaak te motiveren om toch weer verder te gaan. (Of ze weten je op z’n minst weer rechtop in je stoel te krijgen.)


 
Ze weten wat jij moet doorstaan
Aangezien zij dezelfde baas hebben als jij en hetzelfde werk doen als jij, weten ze precies wat je moet doormaken. Is je salaris niet op tijd uitbetaald? Dan kun je hier gezellig met je collega’s over mekkeren. Van een gewone vriendin zou je alleen maar een ‘wat vervelend’ krijgen, maar je workmatties klagen nog harder dan jij.

Verhalen

Af en toe ben je gewoon even helemaal klaar met je werk. Maar je bent niet de enige, je collega’s kunnen hun computer ook wel uit het raam gooien. Gelukkig hebben ze wel vaak vermakelijke verhalen te vertellen. En soms is het ook gewoon slappe hap. Maar wanneer ze uitgepraat zijn, kun je er vaak wel weer tegenaan.

Waarom kun jij niet zonder je lieve collega’s?