12 redenen waarom de band met je broer/zus beter wordt

Kinderen door Anniek

Vroeger konden jullie elkaar wel achter het behang plakken, maar tegenwoordig kunnen jullie prima door dezelfde deur. Jij en je broer of zus zijn nu beste matties, maar dat was vroeger wel anders. Dit is waarom jullie band beter werd!
 
1. Jullie worden ouder en dus volwassen. En dan word je wijzer en leer je dat ruzie maken helemaal geen zin heeft. Zeker niet als het gaat over wie het laatste stukje pudding mag hebben.
 
2. Je leert dat je elkaar nodig hebt. Nu wil je gewoon een kledingstuk of tas van ze lenen, maar later kun je ze natuurlijk inschakelen als oppas. Dat heet vooruit denken.
 
3. Je leert dingen van elkaar. Vloeken, uit huis sluipen en vechten. Maar ook hoe je je mannetje moet staan in moeilijke tijden of hoe je de stukken van je gebroken hart weer lijmt na een break-up.
 
4. Je komt voor elkaar op. Vroeger was het onwijs grappig als iemand je broer 'per ongeluk' een duwtje gaf en hij in de modder belandde. Maar als iemand dat nu probeert... Oei, oei, oei, maak je borst maar nat. Alleen jij mag dat bij hem doen, niemand anders.
 
Bron
 
5. Jullie vragen elkaar om advies. Je was altijd heel eigenwijs en wilde niets van ze aannemen, maar nu ga je naar je broer of zus als je ergens mee in de knoop zit. Wie kan jou beter vertellen wat je moet doen dan iemand van (ongeveer) jouw leeftijd die jou door en door kent?
 
6. Je humor gaat steeds meer op die van de ander lijken. Af en toe kon je al om de flauwe grappen van je broer of zus lachen, maar nu is het hek van de dam en lig je bij alles wat de ander zegt in een scheur. 
 
7. Jullie zijn sterren in het bewaren van elkaars geheimen. Zoals wanneer je écht voor het eerst bij je vriendje bleef slapen (eerder dan je ouders dachten) en wat er nou precies is gebeurd met die mooie vaas van je moeder die ooit op miraculeuze wijze is verdwenen. Nee hoor, dat was écht de hond...
 
8. Jullie hebben andere interesses. En dat is maar goed ook, want dat betekent dat jullie niet steeds dezelfde dingen willen hebben. En waar jullie elkaar vroeger in de haren vlogen als de één met een videospelletje bezig was waar de ander mee wilde spelen, doen jullie het nu gezellig samen.
 
9. Jullie wonen niet meer onder één dak. Misschien heeft je broer of zus het ouderlijk huis wel als eerste verlaten of ben jij uitgevlogen, maar hoe dan ook: nu jullie niet meer in hetzelfde huis wonen is jullie relatie ineens een stuk beter. Je hoeft nooit meer te wachten tot de badkamer vrijkomt, in de kamer van je zus te zoeken naar kleding of erachter te komen dat je broer jouw favoriete eten heeft opgegeten. Al die spanningen zijn er niet meer en jullie kunnen het ineens heel goed met elkaar vinden. Je ouders zijn er maar wat blij mee.
 
Bron
 
10. Je herkent jezelf in de ander. Vroeger riep je tegen iedereen dat je écht geen familie was van die gekken, maar nu ben je de eerste die roept dat zij bij jou horen. Familie is nu eenmaal alles.
 
11. Je bent trots op ze. Vroeger zag je groen en geel van jaloezie als je broer of zus iets deed waardoor je ouders ze overspoelden met complimentjes, maar nu doe je net zo hard mee.
 
12. Als jij een lover hebt en je broer of zus ook kunnen jullie leuk double daten. Dan hoeven je single vriendinnen geen vijfde wiel aan de wagen te zijn en kun je meteen wat quality time doorbrengen met je broer of zus. Ideaal!
 
Hoe is de band tussen jou en je broer/zus?