Selfie troubles die we allemaal hebben

Lifestyle door Anniek
Tegenwoordig wordt er overal waar we gaan en staan een selfie gemaakt. Bij de kapper, de bakker en onder de douche. Maar het maken van een selfie is niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Deze troubles herkent iedereen wel.

Een kiekje als je de hond uitlaat, je benen scheert of je snor harst; selfies worden altijd en overal gemaakt. Maar er komt nog best wel wat kijken bij het maken van een goede selfie. De volgende troubles komen ons allemaal wel bekend voor:


 
1. Er loopt net iemand langs, waardoor jouw selfie ineens een ongewenste tweede persoon bevat. Excuse me? Dit is mijn foto, niet die van jou!
 
2. De weersomstandigheden werken niet mee. De wind blaast net op het moment dat je de foto maakt je haar in je gezicht of je wordt ineens verblind door de zon. Het resultaat is een foto waar je als een zombie met half dichtgeknepen ogen opstaat. Niet charmant.
 
3. Je arm is niet lang genoeg om alles in beeld te krijgen wat je wilt laten zien. Vooral kleinere vrouwen herkennen dit punt. Zó vervelend.
 
4. Er staart iemand naar je terwijl je een selfie probeert te maken. Heb jij eindelijk de perfecte achtergrond en pose gevonden, staat er drie meter naar links een man naar je te staren. Meneer, heeft u nog nooit iemand een selfie zien nemen? Kom op zeg, het is 2016.
 
5. Je goede kant blijkt toch niet je goede kant te zijn, waardoor je zes keer van hoek moet veranderen om die onderkin ietwat flatteus weg te werken. Of nog erger: iemand heeft dezelfde goede kant als jij. Dat betekent dat jullie je in zeer ongemakkelijke posities moeten wringen om toch een mooie selfie te kunnen maken.


 
6. Maak je een selfie met vriendinnen, dan geven jullie het na 300 mislukte pogingen maar gewoon op. Bij elke foto is er wel iemand die niet tevreden is met de manier waarop ze kijkt of hoe haar haar zit. En heb je na twee uur eindelijk een oké foto gevonden waar iedereen het mee eens is, dan ben je nog minstens dertig minuten bezig met een filter kiezen en een tekst verzinnen. 
 
7. Je moet soms je activiteit pauzeren om een selfie te nemen en dat kan bij anderen voor flink wat irritatie zorgen. Maar hé, alles voor de selfie!
 
8. Maak je een selfie met vrienden en moet jij de foto maken, dan heb jij op één of andere manier altijd het grootste, dikste hoofd. Waarom weet jij ook niet, je zuigt je wangen nog wel zo hard naar binnen! 
 
9. Of jij bent zo druk met het zorgen dat iedereen in beeld past, dat je zelf helemaal niet oplet of je er wel leuk opstaat. Aaargh, kan iemand anders de foto maken?!
 
10. En staat iedereen eindelijk op de goede plek, dan kom je er ineens achter dat je je telefoon verkeerd om vast hebt. Dus moet je hem omdraaien en begint het gedoe om iedereen in beeld te krijgen weer opnieuw. Zucht.
 
Welke selfie troubles heb jij nog meer?