Lifestyle / Media
Media

Laat Valentijn alles achter voor de liefde van haar leven?


Alles achter je laten om met de liefde van je leven naar de andere kant van de wereld te vliegen, zou jij het doen? Valentijn uit de nieuwe romantische comedy Brasserie Valentijn moet deze moeilijke beslissing maken. Vet spannend! 

Is het pakken van een bioscoopje niet dé stereotype date? Die standaard is meteen de beste manier om - al dan niet met jezelf - Valentijsdag te vieren, want clichés zijn hip. Niemand zit toch te wachten op die kansloze cadeaus waar de winkels mee uitpuilen? Een lolly in de vorm van een hartje is nog tot daaraan toe, dat kun je eten, maar een kussentje in de vorm van een hart… houd toch op joh! Daar hoef je echt niet mee aan te komen zetten anno 2016. Ga heerlijk romantisch naar de bioscoop en klem je achterste in de zachte, rode klapstoeltjes voor het scherm waar Brasserie Valentijn afspeelt. Als er één film is die je nu moet checken, is het die wel. Brasserie Valentijn is de nieuwste romcom die je vanaf 28 januari met eigen ogen kunt zien.


Dit maakt de film leuk
Vond je de film Hartenstraat leuk? Dan hebben we een tip voor je: check Brasserie Valentijn! Bij zowel Hartenstraat als Brasserie Valentijn had regisseur Sanne Vogel de touwtjes in handen. En ook voor deze cast is heel sterrenland leeggeplukt: Georgina Verbaan, Egbert Jan Weeber, Lies Visschedijk, Roeland Vernhout en Géza Weisz (op wie je natuurlijk al verliefd bent sinds Expeditie Robinson).


Waar gáát het over?
Brasserie Valentijn is vernoemd naar eigenaresse Valentijn (gespeeld door Georgina Verbaan). Zij runt Brasserie Valentijn met haar broer Angelo. Wanneer je een brasserie hebt die Valentijn heet, kun je wel nagaan dat hij stampvol zit op Valentijnsdag. Ook dit jaar weer. Het is elk jaar weer hetzelfde riedeltje: het stel dat elk jaar komt, de jongen die met samengeknepen billetjes op zijn blind date wacht, de oude snoeperd met zijn veel te jonge minnares en dan… komt Frank! Zonder date. Frank is de oude vlam van Valentijn. Hij komt uit het niets op Valentijnsdag binnenzetten en vraagt nogal wat van haar: hij vraag of ze alles achter zich wil laten en met hem mee wil gaan naar de andere kant van de wereld. Een typisch ‘op het puntje van je stoel’-gevalletje.

Zie alvast een glimp:

Wie, wat, waar? Alles over de film check je op de website van Brasserie Valentijn. Daar kun je ook zelf virtueel door de brasserie lopen, super leuk!