Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Crush op je collega? Dit moet je doen!

Reageer 0
Iedere keer als hij langsloopt glimlach je net wat langer, je zorgt dat je er iedere dag tiptop uitziet op het werk en je komt net wat vaker langs zijn bureau. Het is duidelijk, je hebt een crush op jouw collega! Hoe pak je dit aan?
 
Ongeveer de helft van alle mensen heeft weleens een flirt met een collega gehad. Niets raars aan dus als je vlinders hebt voor die leuke vakbroeder. Maar hoe zorg je ervoor dat het ongemerkt blijft en dat het van twee kanten komt?

Onopgemerkt
Zorg ervoor dat het niet opvalt wanneer je een keer extra langs zijn bureau loopt, wanneer mensen het gaan merken zullen ze waarschijnlijk ook dingen gaan forceren tussen jullie, awkward! Probeer het voor jezelf te houden, heb het in ieder geval niet erover met je collega's. Stel je voor dat na drie weken fantaseren over hem de gevoelens langzaam wegvloeien, dan hoef je ook aan niemand verantwoording af te leggen. 
 
Make that move
Zodra je doorkrijgt dat hij jou ook wel ziet zitten, gelijk een move maken. Vraag of hij een keer wat wil drinken. Vind je dit te direct? Stel dan een teamuitje voor, dan ga je samen uit en kun je praten zonder dat collega’s het raar vinden! Misschien heb je geluk en vraagt hij jou al om wat te drinken. Maar het is echt niet erg om zelf de eerste stap te zetten.
 
Privé
Zijn jullie inmiddels al een paar dates verder en klikt het echt wel? Probeer dan wel om werk en privé gescheiden te houden. Dus niet ‘samen even naar de wc' of lange tijden kletsen tijdens werk, bewaar de leuke kanten van een relatie voor thuis en blijf professioneel op het werk! 
 
Come clean
En dan komt toch echt het moment, jullie gaan nu al een paar maanden en het wordt nu echt tijd om het ook op de werkvloer officieel te maken. Stap gelijk naar je baas, zorg dat hij het als eerste weet. De meeste bedrijven hebben geen problemen met relaties, maar misschien wel iets om even na te kijken voordat je het van de daken schreeuwt. Vervolgens komen de collega’s aan bod, je hoeft het niet heel officieel aan te pakken. Maar doe het vooral niet ‘even tussen neus en lippen door’.

Familiebezoekjes en boodschappenlijstjes
Dat collega’s nu weten van jullie relatie betekent niet dat jullie ongestoord kunnen zoenen bij de printer, blijf in de werk-modus. Ga geen familiebezoekjes plannen en schrijf thuis jullie boodschappenlijstjes, dit kan collega’s enorm irriteren en het is waarschijnlijk ook niet echt goed voor je werk. 
 
Heb jij wel eens een kantoorflirt gehad?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Sinner

    Ik heb mijn vriend op het werk ontmoet. Inmiddels 4 jaar verder, dus het kan echt wel wat worden wat een collega betreft. Werk is ten aller tijden wel werk! Als je gaat klooien dan kan dat voor allebei je baan kosten.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen