Liefde / Relaties
Relaties

Dingen waar elk koppel weleens over ruziet

Het is heel normaal om eens ruzie te hebben. Het kan gewoon een keertje voorkomen dat jullie het ergens niet over eens zijn en dat een verhitte discussie uitdraait op een ruzie. Geen nood aan de man! Over deze dingen hebben alle stellen weleens ruzie!

Zo nu en dan is een keertje bekvechten helemaal niet zo slecht voor je relatie. Zo leer je hoe je samen uit conflicten kunt komen. Bovendien is het goedmaken ook lang niet altijd zo slecht! Het is dus hartstikke oké als jij en je lover weleens over deze dingen hebben geruzied!

Geld
Het kan botsen tussen jou en je vriend wanneer hij geld uitgeeft alsof het water is terwijl jij probeert te sparen of wanneer jij veel meer verdient dan hij (zo’n egodingetje). Door ruzie te maken, praat je er in ieder geval wel over. Zo kunnen jullie diepgewortelde geldjaloezie tenminste bespreekbaar maken. Zo komen jullie er misschien nog sterker uit ook!


Flirten
Wanneer je vent net een seconde te lang naar die ene chick keek wiens tieten bijna uit haar shirtje vallen, wil je hem al meteen een draai om de oren geven. Maar ook wanneer jij in de kroeg een vriendelijk praatje maakt met een jongen, wil je vent meteen dat je verantwoording aan hem aflegt. Voor je het weet sta je te ruziën om praktisch gezien niets.

Toekomst
Jij wilt eigenlijk wel graag solliciteren naar een baan aan de andere kant van het land, maar je vriend wil veel liever in de stad blijven waar jullie nu wonen. Of jij wilt al kinderen en hij nog niet, of andersom natuurlijk. Een ruzietje is zo gestart.

Seks
'Jij neemt nóóit initiatief.' Een man kan flink pissig worden wanneer jij even geen zin hebt en ‘m daarom niet als een bezetene betast. Maar pas op wat je zegt wanneer hij vraagt waarom jij nooit begint. Voor je het weet vat hij jouw ‘ik heb gewoon geen zin’ op als een ‘je bent niet aantrekkelijk’. En dan zijn de rapen gaar!

 
Opruimen
En dan vooral het gebrek eraan. Wanneer jij continu je best doet om te voorkomen dat jullie huis verandert in een zwijnenstal en hij zijn spul overal laat slingeren, zou het best eens kunnen dat dit voor wrijving zorgt. En wanneer hij met z’n ‘ik zet het vuilnis altijd buiten’- argument komt, is dat niet genoeg!

Rijstijl
‘Lieverd, daar komt een auto van rechts aan, hoor.’ Hè, hè, dat heb je zelf ook wel gezien, hóór! Je hebt je ogen niet in je achterhoofd. Voor je het weet, geef je je vriend een snauw voor zijn semi-lief bedoelde advies. En wanneer hij gepikeerd zegt dat jij niet zo moet snauwen, verandert het gekibbel in een ruzie. Ja, het kan snel omslaan.

Familieleden
Jij vindt dat je schoonmoeder een tikkeltje opdringerig is. Maar wanneer je dat voorzichtig probeert aan te kaarten, schiet je vriend meteen uit z’n slof. Zijn moeder 'bedoelt het alleen maar goed'. Vervolgens word jij boos omdat je het niet kwaad bedoelde maar omdat je het er gewoon over wilt hebben met hem. En dan wordt híj weer boos want hij begrijpt altijd álles verkeerd. Gezellig.

Waar hebben jij en je vriend weleens ruzie over?