Liefde / Single & daten
Single & daten

Dit gebeurt er als je online de eerste move maakt


Vaak zijn het toch de guys die het initiatief nemen om een gesprek te beginnen op online datingsapps zoals Tinder. Hoezo emancipatie?! Dappere chicks die wel die eerste move durven te maken blijken flink te worden beloond. 
 
Hij: “Hey, hoe is het? Heb je nog leuke plannen voor dit weekend?" Jij: “Gaat wel, de verjaardag van mijn opa, en jij?” Deze tenenkrommende openingsgesprekken klinken je vast herkenbaar in de oren als je je begeeft in de wondere wereld van het online daten. Als jij de volgende keer het gesprek start dan krijg je daar wel degelijk wat voor terug, blijkt uit nieuw onderzoek


Bron
 
De eerste stap
De studie werd uitgevoerd door OKCupid, een populaire Amerikaanse datingapp. Ze kwamen erachter dat chicks die mannen online aanspreken veel meer reacties krijgen van aantrekkelijke, gewilde guys. Zo’n 30 procent van de keren dat een vrouw het eerste berichtje stuurde, eindigde in een date. Bij de mannen is dat slechts 12 procent. En dat terwijl mannen 3,5 keer zo vaak de eerste stap zetten dan vrouwen. Wow!
 
Oude principes
Jezelf over je eeuwenoude vastgeroeste principes heen zetten, heeft dus zo zijn voordelen. OKCupid betrok in het onderzoek ruim 70.000 willekeurige gebruikers die minimaal drie keer per maand hun datingapp gebruiken. Het blijkt dat vrouwen die zich niets van de gebruikelijke norm aantrekken 2,5 keer vaker een antwoord terugkrijgen dan mannen die de eerste stap zetten. 

Origineel berichtje
Dus, wat let je nog om nú een hele rits mannen naar rechts te swipen? En niet braaf wachten tot hij het gesprek begint dan hè? Laat het idee dat mannen altijd de eerste stap moeten zetten varen en stuur hem je origineelste berichtje. Nee, een 'hey, hoe was je weekend?' volstaat niet.  

Voor de single girls: hoe vaak maak jij op je favoriete datingapp de eerste move?