Momenten waarop het heerlijk is om alleen te zijn

Lifestyle door Mariëlle

Jouw trompet-moment op de wc wil je natuurlijk met niemand anders delen dan met jezelf. Eén van de weinige fijne momenten waarvan je het genot niet wilt delen. Maar er zijn meer momenten waarop het heerlijk is om alleen te zijn.

Je kunt best een mensenmens (vréselijk woord, maar dat terzijde) zijn en toch jezelf of sommige momenten in je uppie terug willen trekken. Dat is helemaal niet erg. Het zou zelfs gekker zijn als je dat niet had. Sommige momenten wil je namelijk met niemand anders delen dan met jij jezelf en jou. Er zijn momenten waarop het heerlijk is om alleen te zijn.


1. Wanneer je op de wc zit heb je liever niemand binnen je comfortzone. De straal van zoveel meter moet mensvrij zijn zodat jij jezelf van alles kunt verlossen dat je dwars zit.

2. Als je een zware dag op je werk hebt gehad, dan wil je gewoon Heel. Even. Alleen. Zijn.

3. Wanneer je jezelf eindelijk de vrijheid geeft om in je meest tokkie outfit ever rond te lopen. Daar hoef je geen pottenkijkers bij. En net dan, zul je zien, gaat de deurbel.

4. Als je veel meer vreet dan goed voor je is, veel meer vreet dan je onder ogen wilt komen, veel meer vreet dan je aan jezelf wilt toegeven, laat staan aan iemand anders. Soms zijn er van die momenten dat je ernaar snakt om jezelf helemaal klem te vreten. Dat heb je gewoon nodig één keer in de zoveel tijd. Elke vrijdag. *ahum*


5. Wat is er nou gezellig aan winkelen met een man die buiten de winkel blijft wachten (bij élke winkel), alleen maar loopt te klagen dat je moet opschieten en eigenlijk alleen maar mee is voor het tillen van al jouw tassen? Dan kun je echt beter een koffer op wieltjes meenemen en alleen gaan winkelen.

6. Eigenlijk, heel stiekem, wil je ook alleen zijn als je aan het sporten bent. Hoe fijn zou het zijn als je onzichtbaar kon hardlopen?! Dan zou je het toch veel vaker doen? Eigenlijk ligt het helemaal niet aan jou dat je niet zo vaak hardloopt. Het ligt aan de maatschappij waarin we leven, waarin we allemaal zichtbaar zijn.

7. Als je lievelingsliedje op staat en jij KEIhard wilt meezingen. Of wacht, performen. In je uppie.

8. Na het eten van een Mexicaans dinertje met heel veel bonen wil je ook het liefst even helemaal alleen zijn. Kanonnen hé wat heb jij zin om alleen te zijn.

9. Je hele ongestelde periode wil je het liefste alleen zijn. Uit bescherming van de rest van de wereld, maar ook omdat het eigenlijk best chill is.

Wanneer wil jij het liefst alleen zijn?