Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Dit zijn de meest gemaakte leugentjes in de online datingwereld


We laten ons nu eenmaal het liefst van onze beste kant zien en zetten die kant graag nét een beetje extra aan. Dat blijkt vooral in de wereld van de online datingsites zo te zijn. Een paar leugentjes om bestwil zijn online zo gemaakt… 
 
In het televisieprogramma ‘Catfish’ op MTV werd al duidelijk hoe vaak wij vrouwen op online datingsites liegen over onze identiteit. Vrouwen blijken online echt het meeste te jokken. We willen natuurlijk maar wat graag een leuke date scoren. Wij hebben de meest gemaakte leugentjes voor je op een rijtje gezet! 
 

1. Op nummer één staat met vlag en wimpel ons gewicht. Zo doet maar liefst 30 procent van de vrouwen zich een aantal kilo’s lichter voor op het internet. Uit onderzoek van Opinion Matters blijkt zelfs dat één op de vijf vrouwen een oudere of bewerkte profielfoto op een datingsite gebruikt. Zo eentje waarop we er nét wat jonger en slanker uitzien...

2. Het is algemeen bekend dat mannen niet echt fan zijn van domme vrouwen (tenzij ze je misschien super easy het bed in willen krijgen). Op het internet wordt daarom ook nog weleens gejokt over opleidingsniveau. Vrouwen doen zich net iets slimmer voor dan ze in werkelijkheid zijn. Ach, moet kunnen toch?
 
3. Roken is een grote afknapper in de datingwereld. Want kom op, zoenen met iemand die net gerookt heeft… Bepaald lekker is het niet! Maar ben je online hard op zoek naar een leuke date, dan is het misschien toch niet zo handig om te vermelden dat je rookt (en al helemaal geen pakje per dag!). En daar dachten meer vrouwen over na. Liegen over het rookgedrag komt op verschillende datingsites dan ook vaak voor.
 
4. Vraag je een kleuter naar zijn leeftijd, dan krijg je vol trots het antwoord te horen (en ja, inclusief handgebaren). Maar vraag je een vrouw naar haar leeftijd, dan rent ze het liefst zo hard mogelijk weg. Volgens relatiedeskundige Rika Ponnet van het relatiebureau Duet is dit volkomen logisch. Mannen daten namelijk graag een jonge vrouwen omdat ze zichzelf hierdoor ook een paar jaar jonger voelen. Ook in het echte leven liegen we erop los. Sommige vrouwen krijgen het zelfs zo benauwd van de eeuwenoude leeftijdsvraag, dat ze hun verjaardag niet eens meer willen vieren. Ouch!
 

 
5. Als het om lichaamslengte gaat, smokkelen chicks op datingsites er vaak een aantal centimeters bij. Mannen vinden langere vrouwen gemiddeld namelijk nét iets aantrekkelijker. Trek die hoge hakken dus maar vast uit de kast!
 
Heb jij weleens gelogen op je datingprofiel? 
 
Geschreven door Eva de Rond