Deze bizarre app helpt je van je writers block af

Werk & studie door Elsemieke
Heb je binnenkort een deadline, maar krijg je geen woord op papier? Let dan goed op, want er is een nieuwe app op de markt die je kan helpen met je writers block. Als je niet snel genoeg doortypt verwijdert hij namelijk ál je werk.
 
De echte uitstellers zullen het wel herkennen: ben je éindelijk aan die vervelende opdracht begonnen die je al weken voor je uitschuift, komt er geen woord uit je vingers. Frustrerend! Voor deze stresskipjes onder ons is er goed nieuws, want er is een app uitgekomen die je een schop onder je kont geeft. Hij verwijdert namelijk ál je schrijfwerk als je vijf seconden stopt met doorwerken. Super creepy!


For free
De app heet 'Most Dangerous Writing App’ en is bedacht door ontwerper en datafreak Manuel Ebert. Hij ontwierp deze enge applicatie in zijn vrije tijd en deed dat ook nog eens gratis. Naar eigen zeggen wilde hij iets ontwerpen wat mensen van hun writers block zou kunnen afhelpen. Vinden we leuk!
 
Net een dagboek
Volgens verschillende theorieën zijn er een hoop trucjes om over zo’n totale blokkade van je hersenpan heen te komen. Een van de meest bekende is waarschijnlijk ook de meest logische: keep going on. Doe bijvoorbeeld net alsof je in je dagboek schrijft of bedenk je dat je een wijntje drinkt met je beste vriendin. Laat maar rollen die woorden!
 
Vijf seconden
De ‘Most Dangerous Writing App’ maakt het niet zoveel uit welke van deze technieken je gebruikt, zolang je maar door gaat met schrijven. Als je ook maar een seconde stopt met schrijven kleuren je woorden rood. Hoe langer je vervolgens wacht met tikken, hoe roder de letters. Na vijf seconden van radiostilte verwijderd de app ál je ijverige werk definitief… Wij vinden het doodeng. 

Durf jij het aan om deze app te downloaden en jezelf een schop onder de kont te geven?