Mannen met hun benen wijd zijn de sleutel tot succes

Lifestyle door Sascha

Is jouw levensmotto ‘forever alone’ en ben jij drastisch op zoek naar liefde en die ene prins op het witte paard? Ga dan vooral op zoek naar een man met gespreide benen. Precies deze mannen doen het namelijk erg goed in de liefde.

 
Uit een studie is gebleken dat het nemen van ruimte, oftwel: mannen die zitten met hun benen gespreid, het geheim tot succes in de liefde is. Amerikaanse onderzoekers hebben dit vastgesteld aan de hand van speed date video’s en een Tinder-achtige app.


Beentjes gespreid

Mannen die hun torso de ruimte geven, hun benen naar buiten duwen en hun armen wijd spreiden, worden beloond met meer romantische interesse dan anderen. Het zit er dik in dat dit komt omdat deze houding openheid en dominantie toont. In tegenstelling tot mannen die in elkaar gedoken zitten en hun armen en benen gekruist hebben. Deze mannen doen het wat minder in de liefde en het vinden van een potentiële partner.
 
Helpende hand
De bevindingen uit dit onderzoek kunnen mensen die Tinder of andere dating sites gebruiken, helpen bij het handje vol foto’s dat je vindt op het profiel van iemand. Binnen een paar seconden zijn de foto’s gescand, en deze moeten daarom meteen aanslaan bij degene die de foto’s bekijkt. Anders wordt het niks en is het niet meant to be.
 
Voor herhaling vatbaar
In het rapport, gepubliceerd in The Proceedings van de National Academy of Sciences, vertelt Tanya Vacharkulksemsuk hoe haar team de videobeelden van het speed daten gebruikte om te laten zien hoe zowel mannen als vrouwen die een open houding hebben, meer dates hebben die een vervolg-date willen.

Lekker dominant

Vacharkulksemsuk vermoedt dat dominantie en openheid mensen meer aantrekkelijk maakt, omdat dominante mensen de neiging hebben het beter op de werkvloer te doen en deze mensen ook meer bereid zijn dingen te delen wat ze hebben in het leven. Dus: spread the legs want het doet veel goed, zo blijkt!

Zit jouw vriend vaak met z'n benen wijd?