Waarom het soms heerlijk is om een paar glaasjes te veel te drinken

Vrije tijd door Elsemieke

Vanaf woensdag zit je al te wachten tot het eindelijk zo ver is: weekend! Na een lange werkweek wordt het tijd om je relatie met je favoriete wijnsoort nieuw leven in te blazen. Die drankjes heb je gewoon hartstikke verdiend, toch?! 

De leukste avonden die in je geheugen zijn gegrift zijn vaak die met je bestie, fijne muziek en de gekste gesprekken. Soms zijn zulke avondjes gepland, maar vaak ook allesbehalve dat. Geeft allemaal niets, na flink wat cocktails worden de leukste plannen gesmeed. Dit is waarom het soms heerlijk is om een paar glaasjes te veel te drinken! We won't judge als een paar punten je wel héél bekend voorkomen...


1. Met dat ene drankje te veel achter je kiezen gaan de remmen goed los. Alle gêne valt van je af. Je was al een paar uur aan het staren naar die lekkere DJ op het hoofdpodium, maar na drankje nummer tig durf je ein-de-lijk zijn nummer te scoren. Succes gegarandeerd.
 
2. Je komt tot de beste gesprekken met je vriendinnen. Die extra shotjes op zaterdagavond maken de tongen nu eenmaal behoorlijk los. De leukste herinneringen van vroeger ophalen of roddelen over de nieuwe vriend van je moeder, in een tipsy bui kan het allemaal. Hallo filosofisch geklets tot in de vroege uurtjes!   


 
4. Die extra promillages alcohol in je bloed zorgen voor memories om nooit meer te vergeten. No bounderies, gewoon genieten. Harde werker als je bent heb je dat echt wel verdiend. Barman, we take another one!
 
5. Hoe heerlijk is het om je een stuk zelfverzekerder te voelen? We weten het allemaal, alcohol doet iets met je. Na zeven Flugel en zes wijntjes heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kan. En daar hebben we stiekem allemaal weleens behoefte aan.
 

6. Je dansmoves zijn beter dan ze ooit geweest zijn. Misschien heb je de volgende ochtend spijt dat jij en je vriendinnen besloten om die fles tequila soldaat te maken, maar hé, jullie waren wel heel de avond als Beyoncé de dansvloer aan het rocken.  

Wat is jouw favoriete moment van een avondje stappen?