Typisch een control freak

Lifestyle door Sascha
Huh, jij een control freak? Wel nee! Zo lang jij maar op de hoogte bent van alles en het gaat zoals jij dat het liefste wilt, is er absoluut niks aan de hand. Komt dit je herkenbaar voor? Dan ben jij waarschijnlijk een rasechte control freak!

 
Ach, we hebben ieder zo onze eigen dingen. In iedere vrouw schuilt wel een beetje een control freak. Eigenlijk is daar helemaal niks mis mee, je hebt jezelf er alleen af en toe mee. De volgende dingen zijn lekker typisch voor iemand die overal de controle over moet houden.


Veranderingen

Het is wellicht een enigszins autistisch trekje, maar met veranderingen omgaan vind jij lastig. Gaat jouw trein van een ander spoor, dan krijg jij het Spaans benauwd. En wanneer jouw planning door de war wordt geschopt, word jij ontzettend zenuwachtig.
 
Control freak in de auto
Jij moet over alles de controle hebben, dus ook in de auto. Als jij op de passagiersstoel belandt, is niemand veilig voor commentaar. De rijder krijgt commentaar over zijn rijstijl naar zijn hoofd geslingerd, en het navigatiesysteem is niet te vertrouwen dus de weg wijzen doe jij wel even.
 
Reisleider
Ga jij samen met je bestie heerlijk een dagje shoppen, dan heeft jouw vriendin er een privé reisleider bij. Jullie gaan absoluut niet zomaar een of ander straatje in, daar heb jij namelijk alles over te zeggen. Jij hebt standaard je kaart op je telefoon openstaan, om alles te kunnen checken.

To do lijstjes

Voor alles maak jij als rasechte control freak een to do lijstje. Of het nou gaat om een boodschappenlijstje of een gehele dagplanning. Wie bij jou thuis een kopje thee komt drinken, zal dan ook overal memoblaadjes vinden met doorgestreepte dagtaakjes.


Soulmates? Liever niet

Jij, een echte control freak kunnen we wel stellen, kan verrassend genoeg niet zo goed omgaan met andere soulmates die ook de controle over alles moeten hebben. Wanneer iemand weer eens zit te stressen, roep jij alleen maar “RELAXT!”. Oeps, dat moet jij nodig zeggen.
 
Zin doordrijven
Tja, jij hebt gewoon het liefste dat alles op jouw manier gaat. Vrienden, boyfriends, familie, collega’s moeten gewoon even naar jou luisteren. Je snapt dan ook niet zo goed waarom ze daar altijd maar bezwaar tegen hebben.
 
Je doet het liever zelf
Jij doet het liefst alles zelf, dan weet je tenminste dat het zal gebeuren en dat het ook nog eens op de juiste manier zal gaan. Je vertrouwd het een ander best toe. Of nou ja… Misschien ook niet. Jij doet het in ieder geval gewoon liever zelf.
 
Herken jij jezelf in bovenstaande situaties?