Liefde / Single & daten
Single & daten

Dit is waarom het zo moeilijk is om uit die friendzone te komen


Een vriendschap met een man is goud waard. Oké, mannen zijn soms lomp en iets té eerlijk, maar je weet wat je aan ze hebt. Een vriendschap die steeds iets meer wordt is dus dé manier om je prins op het witte paard te vinden. Alhoewel…
 
Als je vriendengroep voor het grootste gedeelte uit mannen bestaat, zou je denken dat het easy peasy is om aan een leuke lover te komen. Je hebt ze immers voor het kiezen! De band tussen jullie is al goed en jullie kennen elkaar door en door, dus waarom zou daar niet iets moois uit kunnen bloeien? Niets is minder waar, want vaak genoeg word je keihard in de friendzone gezet. Een groep onderzoekers van de Pennsylvania State University zocht uit hoe dat precies komt. 


Bron
 
Van vriendschap naar daten
Door allerlei romantische films hebben we de boodschap gekregen dat elke vriendschap kan eindigen in een happily ever after, maar anders dan Mila Kunis en Justin Timberlake lukt het jou nooit om uit die eeuwige friendzone te komen. Je beste vriend maakt veel meer bij je los dan alleen zijn trouwe vriendschap, maar toch komt hij met een verhaal aan dat hij de band tussen jullie niet op het spel wil zetten. Frustrerend! Wetenschappers van de Pennsylvania State University zochten voor je uit hoe het zit met de transformatie van vriendschap naar daten.  

Afgewezen worden
De onderzoekers namen de vriendschappen en relaties van 626 tieners onder de loep. Als je verliefd bent op je beste vriend is de kans groot dat hij iedereen date behalve jou, want het bleek dat minder dan 10 procent van de relaties voortkwam uit een vriendschap. Ze verklaren dit met verschillende redenen, bijvoorbeeld de grote angst om afgewezen te worden. Niet zo heel gek, want het is natuurlijk niet leuk wanneer je hele vriendengroep weet dat jouw move naar one of the guys niet zo goed viel. Misschien moet je die tientallen matches op je telefoon toch maar een kans geven?

Ben jij weleens verliefd geworden op je beste vriend?