Koppels die elkaar online ontmoeten hechten hier het meeste waarde aan

Lifestyle door Sascha

2016 is het jaar van online daten. Steeds meer mensen bevinden zich in dit wereldje en ook steeds meer vaste relaties vloeien hieruit voort. En wat blijkt nou… Ook aan de seks blijkt meer waarde te worden gehecht! That’s a good thing.

 
Nu.nl is een nieuw onderzoekje opgestart, gericht op geliefdes die elkaar in de online datingwereld hebben leren kennen en de potjes hot & steamy die daarbij komen kijken. Opmerkelijke percentages zijn daaruit voortgekomen. Die online datingwereld kent super veel voordelen, zo blijkt maar weer!


De panel

Ruim duizend mensen vulden het panel in waarvan 41 procent van de respondenten met een relatie ‘goede seks’ antwoordde op de vraag wat liefde voor hen is. Opmerkelijk genoeg steeg het percentage van de respondenten die hun partner online ontmoetten daar ver boven met maar liefst 59 procent. Wat een verschil!
 
Elkaar altijd steunen
Meerdere antwoorden waren mogelijk op de vraag wat liefde is, maar het antwoord dat het meest werd gegeven was ‘elkaar altijd steunen’. 79 procent van de ondervraagden vindt dit een van de voornaamste kenmerken van liefde. Maar ook ‘loyaliteit’ (64 procent) en ‘een stabiele relatie’ (72 procent) werden heel erg vaak aangevinkt.
 
Samen oud worden
Het blijkt dat er ook op andere vlakken verschillende opvattingen zijn tussen mensen met een online of offline ontstane relatie. Guess what… Wie digitaal een partner heeft gevonden, ziet ‘samen oud worden’ (85 procent) en ‘samen wensen realiseren’ (71 procent) vaker als perfect droombeeld dan degenen die hun partner op een andere manier hebben leren kennen. Wij zeggen: lekker allemaal online daten! It works.
 
Heb jij jouw partner ook online leren kennen?